A csokoládén kívül létezik más élelmiszer, vagy alapanyag, ami növeli a boldogsághormont? Egyáltalán bizonyított ez a csokival kapcsolatban?
#10. Erdőbe én is járok, van a városunk mellett egy hatalmas természetvédelmi övezet.
#11. Én a darts-al vagyok így, nekem az is jó stresszoldó. Szerencsére van itthon kültéri is, és benti, elektromos is. Néha partner nélkül is szívesen dobálózok.
A témát most nem akarom tovább vinni a mézhamisítás vonalon, sokat olvasok róla, mert bent vagyok egy méhész csoportban a fb-on, igaz csak mint laikus és megfigyelő.
Nyilván sok módszer létezik rossz kedv ellen, de most itt a kérdésben az élelmiszerekre fókuszáltam.
Eszembe jutott erről most valami. Létezik bennünk egy olyan hormon, ami a jutalomérzetért felelős, nem tudom hogy hívják ezt a hormont. Néztem egyszer egy előadást a szerelem biokémiájáról, ott említették, erre most nem térek ki külön. Lehet, hogy a válasz inkább ebben rejlik. Tehát maga az élelmiszer közvetlen nem növel boldogsághormont pusztán bizonyos összetételétől. Viszont ha olyan élelmiszert fogyasztunk, amit nagyon szeretünk, de bűnös mint a csoki, vagy drága mint a garnéla, akkor megjutalmazzuk magunkat, és ez alapból ad egy jobb kedélyállapotot.
"maga az élelmiszer közvetlen nem növel boldogsághormont pusztán bizonyos összetételétől"
Értem a lelki részt is és biztosan működik is valamennyire, de tényleg vannak összetevők, melyek vegyi alapon produkálják a boldogsághormont.
Például a csokoládé is.
Amúgy úgy tudom, a kakaóbab alapból nem tartalmazza a hatást kiváltó összetevőt, az az erjesztés folyamán jön létre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!