Nektek is van olyan élelmiszer (alapanyag) amit imádtok, szinte minden formában megeszitek, de van 1-2 kivétel, melyeket viszont kifejezetten utáltok?
Nálam tipikusan ilyen a tojás, az ebből készült ételek többségét kedvelem, de a tojás salátát és a főtt tojást utálom.
A másik fura eset, hogy kb. minden tejterméket szeretek, de a tejet képtelen vagyok magában fogyasztani.
Nektek van hasonló?
Igen sok van :D
Pl.: mákos ételek közül csak a mákos gubát eszem meg,de azt imádom!(ez mindig is így volt)
: a zöldségeket csak nyersen vagy levesben eszem meg,de a párolt zöldségeket(kivéve a répa) nem szeretem
Rengeteg van még
Zöldségimádó vagyok, de a párolt zöldséget meg nem enném (1-2 kivételtől eltekintve, mint pl. a zöldborsó és a karfiol,amit mindenhogy szeretek), legyen nyers vagy zsíros :)
Hmmm a tojás határeset. Odavagyok érte, megunhatatlan, de keményre főzve nem szeretem, száraz. Úgy is jó, csak töltött tojásnak kell elkészítenem (akkor nagy kedvenc) vagy meg kell várnom, hogy éhes legyek, akkor bemegy egy kis szósszal, mustárral :)
Lehet,hogy majonéznek sem szeretem, de mivel szinte sosem ettem majonézt, nem tudom. A cukros majonéztől falnak megyek, az fix.
Fordított is van, a zab. Utálom az ízét, de rántottában finom (OK, más tésztaszerű dolgokban is elmegy, csak kevés legyen benne).
Paradicsom, utálom, de megeszem, mert jó a bőrömnek nyersen, grillezve, salátámak
viszont paradicsom levet nem vagyok hajlandó inni
De pl a paradicsomszószt és a paradicsom levest (csak a saját verziót) meg imádom
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!