Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Miért látom úgy mintha a...

Fizikakedvelő kérdése:

Miért látom úgy mintha a természettudományos alapműveltség megszűnőben lenne?

Figyelt kérdés
Az alapműveltséget higgadtan,mérsékelten számonkérni másokon fontos dolog úgy gondolom. Mégis azt látom,hogy a humán érdeklődésű emberek számonkérése a mi(reálosok) irányába jogosnak van ítélve(és az is egy fokig),míg ha mi kérjük számon alapvetésekről az kevésbé. Miért van ez? Vagy ez csak egy általam elképzelt,"pszeudó-különbség"? Válaszokat előre is köszönöm!

2018. júl. 20. 15:09
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
14%

"Nem azt állítottam, hogy nincs a legkisebb közös többszörösnak gyakorlati haszna, csak azt, hogy ahogy azt a tanár beállítja, úgy aztán én sem hinném el, hogy van neki."

Arról nem én tehetek, ha olyanok vannak a tanári pályán, akik nem tudnak tanítani...

"A legnagyobb közös osztó és legkisebb közös többszörös kiszámolása olyan barom módon van megfogalmazva, hogy"

Arról sem én tehetek, ha manapság már nem tudnak jó matematika könyvet írni.

Tanulj az Obádovics-féle könyvekből, abból majd megérted miről van szó.

"ha a tanár azt mondaná, hogy azért kellhet a lk. k. t, hogy modellt tudj alkotni egy villamos hálózatról, vagy valami hasonló, akkor egye fene, elfogadom (bár az előbbi érvek miatt ezzel szemben is megvannak a fenntartásaim)"

Én csak egy konkrét példát hoztam fel. Mérnökként úgy gondolom, hogy megtehetem ezt.

Azért is, mert az előző válaszodban úgy állítod be a témakört, mint ha teljesen haszontalan lenne.

Arra akartam rámutatni, ha te valaminek nem látod a hasznát és alkalmazását, attól az még létezhet.

Persze számos más példát lehetne felhozni, akár a gépipar területéről is.

2018. júl. 22. 23:09
 22/22 Tomcsi86 válasza:

Túlterjedt a sznobság. Sajnos nem ismerik már el a valódi/természeti létet fontosnak, így keletkezik a híres piros festékpaca "Véres paradicsomlé" címmel, de nem tudunk szinte semmit az élet értelméről.

Sajnálattal hallom a rádióban a "rolla/szabadott" szavakat több diplomás értelmiségiektől, akik mindenkit lenéznek, aki nem tud perfekt latinul. Zsenik nem szólalnak meg, mert nem ismerik el a tudásukat.

Beteg a társadalom, s beteg benne minden férfi és nő!

2018. júl. 25. 06:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!