Természettudományos/műszaki könyvekben milyen programmal készítik az ábrákat? Esetleg tudtok ajánlani egyet?
Sziasztok!
Amiket írtatok teljesen jók, de áruljátok el miért jó a LaTeX? Van benne valami spéci karakter? Könnyebb matematikai jeleket varázsolni bele? Word miért nem jó?
Ha megtanulod használni akkor egyszerűbb műszaki doksikat meg jegyzeteket írni. Főleg programozó aggyal átláthatóbb.
Ennek ellenére diplomamunkáimat én is Wordben írtam... és néha agyf...szt is kaptam :D
Igen, mintha tényleg szebb lenne pl. törtek esetén, de nem értem miért kaptál agy... mert nekem ment rendesen. Mondjuk van 'Egyfajta' logikája a Word-nek is. :-) Olyan 'felhasználó barát' logika, amit nem egyszerű megérteni. :-)
Annyit láttam a LaTeX-ből, hogy a soremelésekkel, bekezdésekkel stb. kaptak idegbajt, mi meg kaptunk egy előre gyártott Word-doc fájlt, és csak írni kellett a cikket. Mondjuk nem volt benne sok képlet! :-) Ez a LaTeX nem Windows-ra van ha jól tudom. Igaz ez?
Nem árultad el, hogy milyen tárgyhoz írod a jegyzetet. Matematikához, fizikához én ezt használom:
Utolsónak:
Tényleg jók az ábrák. Sima Win office-al nem lenne egyszerű. De m inden másra ott a Surfer, Grapher, Origin Statistica, Matlab.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!