Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » 15 milliárd év visszautazás...

15 milliárd év visszautazás az időben?

Figyelt kérdés
Hogy utazhatnánk vissza az időben 15 milliárd évet, ha még nem létezett idő?
2018. máj. 4. 10:33
1 2
 11/14 2*Sü ***** válasza:
A probléma annyi, hogy maga a téridő is az ősrobbanás pillanatában jött létre. Ergo időben nem mehetsz korábbi időpontra, térben nem nézheted „kívülről” az egészet. Az ősrobbanást követő trilliomod másodpercben meg már egy végtelen méretű univerzumot látnál.
2018. máj. 7. 08:13
 12/14 SIDLER22 ***** válasza:
Időben visszautazni nem igazán lehetséges. Én maximum úgy tudom elképzelni, hogy megfigyelésre. Ugyanis ha valamit megváltoztatsz azt nem lehet tudni milyen hatással is lesz bármire agy éppen rád, ahhoz hogy visszautazzál oda ahol most vagy. Magyarul a múltba utazás egy ördögi kör ami nem lehetséges.
2018. máj. 13. 21:09
 13/14 anonim ***** válasza:

"már egy végtelen méretű univerzumot látnál."

Ez nem biztos.

"Én maximum úgy tudom elképzelni, hogy megfigyelésre."

Az is visszahat arra, amit figyelsz.

2018. máj. 13. 21:12
 14/14 2*Sü ***** válasza:

> Ez nem biztos.

Ja, teljes bizonyossággal nem lehet ezt kijelenteni. Mindenesetre a látható univerzum nagyon úgy tűnik, hogy homogén, izotrop és sík. Mindegyik megkérdőjelezhető, mindegyiknek van mérési pontatlansága, de ha a világegyetem mégsem lenne homogén, izotrop, illetve nem lenne sík, akkor is a látható univerzum úgy tűnik túl kicsi szelet ahhoz, hogy ezt kétséget kizárón észleljük, így a teljes világegyetem jóval nagyobb kell, hogy legyen, mint a látható univerzum.

2018. máj. 14. 07:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!