Tom Benko kérdése:
Melyik ér a túloldalra hamarabb?
Figyelt kérdés
Van egy bolygó, amibe a középpontján keresztül fúrunk egy lyukat. A bolygó körül kering egy űrhajó. A lyuk fölött lebeg egy robot, ami a lyukba ejt egy kavicsot, amikor az űrállomás elhalad mellette. Melyik ér a túloldalra hamarabb: a kavics vagy az űrállomás?2018. ápr. 1. 12:08
31/32 A kérdező kommentje:
Érdekes, én még nem találkoztam vele. Csak felmerült bennem.
2018. ápr. 12. 14:15
32/32 anonim válasza:
#28, Ahogy látom, a felszínről ejtett kavics esetét vesézted ki, de azt már tudtuk, hogy abban az esetben harmonikus rezgőmozgással számolhatunk. A probléma akkor kezdődik, amikor az űrhajó nagyobb magasságban kering, és onnan ejtjük a kavicsot. Erre írtam, hogy azt egy jobb matekosra bízom, hogy felírja a két periódusidő magasságtól való függését, és esetleg lesz-e valahol egyenlő a kettő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!