Ha leejtesz egy tollat a Holdon, mi fog vele történni?
Tomcat?:P
8:00 : :D:D
a Hold tömege a Földének 1/6-a tehát picit lassaban fog leesni a földinél
"...Nem a gyorsulás 1/6 a holdon hanem a gravitáció!..."
Hát dehogynem :) Ha a gravitáció az egy hatoda, akkor az a gyorsulás is egy hatoda, amit okoz ;)
maci
13:00
Az tök jó... Ha a tömege is 1/6-a a Földének, meg a felszíni gravitációja is, akkor a sugaruk pont egyforma... ki hitte volna ;)
13:00 (és 14:00)
Vicceltem, mert gondoltam elírtad... már réggeben írták/írtuk, hogy a gravitáció 1/6-a kb... Te meg azt írtad, hogy a tömege...
Ha a tömege lenne 1/6-a a Földének akkor egyrészt nehezebb lenne, mint a Mars... :)
Ha pedig a tömege ÉS a felsz. gravitációja IS 1/6-a lenne a Földének, akkor meg a sugaruk nyílván egyforma lenne.. ami azért viccesen nézne ki :)
De mindegy, ráadásul offoltam, amit nem is illik, szóval bocsánat. :)
Emberek!
A Holdon a gravitáció ugyan hatoda a Földének... de nincs levegő!
Ezért ott a toll úgy esne le, mint a Földön valami könnyebb fadarab.
"...Ezért ott a toll úgy esne le, mint a Földön valami könnyebb fadarab."
el kell, hogy keserítselek - a földön (és persze a holdon is...) a könnyebb fadarab is ugyanúgy esik le, mint az ezertonnás szikladarab, ezt nagyjából galilei óta tudjuk :)
22:23 Tényleg? Ha leejtesz egy fémgolyót meg egy pihés tollat, ugyanannyi idő alatt éri el a földet?
Szerintem nagyon jogos gondolat, hogy ha nincs levegő, nincs se légellenállás se súrlódás, azaz gyorsabban esnek alapvetően a tárgyak. Persze ez csak némileg ellensúlyozza a kisebb gravitációt... De tényleg szempont.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!