Mi fog történni, ha a Tejútrendszerünk és az Androméda köd összeér?
Maga a két galaxis egybekerülése több milliárd év lesz, és még az is több millió év, mire a két galaxisból egy lesz.
Lehetséges, hogy a bolygók eltávolodnak a Naptól és a Naprendszerből, de az is lehet, hogy a Tejútrendszerünkből is.
L.25
Pár bolygó/bolygórendszer megsemmisülne, az anyag szétszóródna, majd újrarendeződne egy új tömegközéppont körül.
Békés egyesülés lenne pár milliárd élőlény halálával (ha feltételezzük, hogy nem csak a Földön van élet).
L
az is meglehet, hogy észre sem vennénk.
két galaxist nem úgy kell elképzelni, mint két vasgolyót. a galaxisokat alkotó csillagok között óriási üres terek vannak, és ha a naprendszer éppen egy ilyen - adott esetben akár többezer fényévnyi "lukba" kerülne, akkor nem lenne túl nagy hatása ránk nézve az "összütközésnek".
mindenesetre nem kell aggódni - van néhány milliárd évünk...
"két galaxist nem úgy kell elképzelni, mint két vasgolyót. a galaxisokat alkotó csillagok között óriási üres terek vannak"
Való igaz. De ott is érvényesül a környező anyaghalmazok gravitációs tere, amely szétzilálhatja a Naprendszert.
De valóban. Megvan annak is az esélye, hogy semmit sem vennénk észre belőle.
Ezt ki is lehet számolni.
Ha már elég közel lennénk, akkor ki is számolnák, ne félj.
De még van rá jó pár millió évünk, hogy kiszámoljuk.
Ne számíts nagy látványosságra. Az "esemény" kb. két milliárd év múlva kezdődik, és kb. úgy 3 milliárd évig fog tartani. Ez annyi, mint az az időtartam amióta élet van a Földön. Továbbá, mivel a galaxisok igencsak rikásan tartalmaznak anyagot, így nem nagyon lesz csitt-csatt-dirr-durr.
hát, az égbolt kicsit zsúfolódna csillagokban (ami egyébként királyul nézhet ki), de más egyéb nemigen történne. A galaxisok rettenetesen ritka objektumok. Amikor két galaxis átfolyik egymáson, annak a valószínűsége, hogy a Naprendszert eltalálná vagy egyáltalán megbolygatná valami, elég kicsi.
Olyan, mintha lenne két 1 köbméteres kockád, és azokba egy-egy porszem lebegne, és amikor egymásba tolnád a két kockát, ezek összeütköznének. Hát ez felettébb valószínűtlen.
Szerintem az egyetlen dolog, ami veszélyt jelentene az az, hogy a kozmikus háttérsugárzás kicsit megnőne.
17:43
Már bocsi, de T is nagy fizikus lehetsz. Hogy kevés alaxis van??? Több milliárd is lehet. Ebből kifolyólag történnek egyesülések... A Natgeo.le is adta, sőt mutatták is. Annyit mondtak ,hogy több csillag is kiröpülhet a világűrbe. Ezért kérdeztem
gondolva ha
egy bolygó pl. a Földre is ez vonatkozik.
Szóval igazából arra lettem volna kiíváncsi,hogy ez változtatna-e mondjuk itt a földön mondjüg gravitációs változást vagy valami ehhez hasonlót.
De a Te válaszodat is köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!