Valaki elmagyarázná ennek a paradoxonnak "megoldását"?
Ez a folyamat az élet kialakulása óta tart, vagyis nem jön létre, így teljesen értelmetlen tyúk-tojás elsőbbségi teóriát csinálni belőle!
A genetikai kód mellett fehérjéket is kapsz a szülőanyádtól.
Így folytatódik ez a biológiai folyamat.
Egész életeden át tart újabb fehérjéket hoz létre azok szabályozzák az újabb RNS kópiát és így tovább.
Mindig van annyi fehérjetartalékod hogy ez a folyamat ne szakadjon meg és fennmaradjon benned.
Ha jól emlékszem 7 év alatt kicserélődik minden ember minden sejtje!
Amikor megszakad ez a folyamat, pl elfogy a fehérje akkor nem élsz tovább.
De ha szerencséd van a folyamatod tovább folyik az utódaidban (főleg ha nő vagy, mert férfitól csak genetikát örököl mindenki).
Tulajdonképpen ha belegondolunk 4-4.5 milliárd éves folyamat részei vagyunk.
Egyetlen kémiai reakció ami az egész bolygóra kiterjesztette önmagát és mely ennyi ideje megszakítás nélkül tart még bennünk is.
Most én is beleborzongtam hogy ezt átgondoltam...
Azt hogy először hogy jött létre pontosan még nem ismert, lehet hogy már pontosan meg sem ismerhető, kísérletileg meg nem ismételhető.
Egy bizonyosság van állati nagy véletlen kellett ahhoz hogy a természetben a megfelelő kémiai molekulák összetalálkozzanak és elkezdődjön egy ilyen önmagát sokszorozni és terjeszteni képes kémiai reakció.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!