Meg lehet-e adni valós számok olyan végtelen sorozatát, hogy ne lehessen leírni az 'előfordulásukat' semmilyen valószínűség eloszlással?
"ACTG helyere veletlenszamok, minden esetben. Ta tam :)"
Ember, állj már le! Nem tudod mi az a valószínűség eloszlás, kérdezd meg valakitől, aki el tudja neked magyarázni.
Éppen te magad mondod, hogy vegyél egy véletlenszámot, annak pedig van egy eloszlása, tehát amit írtál az eloszlással jellemzehető pont.
"Meg lehet adni. Ha nem lehetne, az azt jelentené, hogy minden valós számsorozathoz hozzárendelhető egy valószínűségeloszlás. Azaz a valós számok végtelen sorozatainak halmaza is, és a valószínűségeloszlások halmaza is megszámlálható, ezért létezik összerendezésük. Ez azonban nem igaz, mert a valós számok halmaza megszámlálhatatlan, következésképp a belőlük képzett sorozatok halmaza is az."
Ez egy értelmes próbálkozás, de elrontotad. Senki nem mondta, hogy a valószínűségeloszlások megszámlálhatóak kell legyenek. Az érvelésed hibás. A valós számok már önmagukban kontinum sokan vannak, nehogy a sorozatuk, de a valószínűség eloszlások is minimum, hiszen valós függvények. Vagy ha van az eloszlásoknak valamilyen folytonossági (ilyen nincs) vagy valami egyén tulajdonsága, ami csökkenti a számosságukat az általános valós hozzárendelésekhez képest, akkor az kimaradt az érvelésedből. Nem tudom, hogy ilyen van-e?
Ne legyetek mar enhyire szoros szivuek :)
Eddig senki nem tudod Peldaval alatamasztott IGENT osszehozni ha jol olvasom....En csak Bealltam a Sorozatba :)
A huffman kod a legjobb anti pelda erre de tudom az nem matek nektek meg nem sorozat...De szilvasbukta mert azt szeretem :)
A humor kategoria olyan lapos valahol ki kellett elnem magam :) Ez volt a legkozelebbi :)
Koszonom a kozremukodest :) Hagylak Filozni Titeket van min.
#28: Az érvelésed ott nem jó, hogy nem láttad be hogy miért kéne mindkettőnek megszámlálhatónak lennie.
Meg ott sem jó, hogy feltételezted hogy bijekció áll fenn a sorozatok és az eloszlások között.
Egyenletes eloszlású sorozatból pl rengeteg van.
#22: Sorozatokból 2^C van, eloszlásokból meg csak C, ami sokkal kevesebb. De ez nem baj.
A #26-tal mi volt a baj?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!