Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Théta agyhullám és gyógyulás?

Théta agyhullám és gyógyulás?

Figyelt kérdés

Van egy módszer, a théta healing ami ezt az agyhullámot használja (mérhető is).

Ebben az állapotban az agy gyorsabban dolgozza fel az információkat, megszüntethető vele a stressz, fóbiák, szorongás. Nálam használt.

Na már most ők úgy fogalmaznak hogy ilyenkor megnyílik a tudatalatti, tudattalan és újra lehet programozni, megszüntetni a traumákat a teremtő, univerzum segítségével, mindezt másodpercek alatt és teljes nyugalomban, bármi lehetséges. Bárki, bármit mond nekem használt a súlyos depressziós szorongásra, teljesen elmúlt. Ha ez ilyen hatékony miért nem használják az orvoslásban? Az emberek évtizedekig járnak pszichoterápiára rengeteg pénzért vagy szedik a gyógyszereket, közben ez a módszer egy alkalom után is hatásos és nem kényszerítenek arra hogy jajj el kell járnom ezután még 50 alkalommal és tanfolyamra be iratkoznom. Nektek volt már tapasztalatotok ilyen meditációs technikával?

2017. szept. 12. 11:57
1 2 3 4
 11/37 A kérdező kommentje:
szóval hittem a gyógyulásban és az agyam meggyógyította magát varázsütésre.
2017. szept. 12. 14:24
 12/37 Mojjo ***** válasza:
100%
@11: Az agyad generált magának ilyen-olyan bajokat. Nem nagy csoda, hogy ezeket pont az agy tudja ugyanúgy megszüntetni is.
2017. szept. 12. 14:29
 13/37 anonim ***** válasza:

# 11: Leegyszerűsítve fogalmaztál, de valahogy úgy.

Az Agykontroll például kiskatonák elképzelését is javasolja, akik beteg sejteket ölnek meg. A vallás meg Istent, mint szintén képzeletbeli valakit. Mindegy hogy csinálja az agy, az eredmény a lényeg. Én sem istent, sem a kiskatonákat nem képzelem el ilyen esetben, mivel hihetetlen lenne nekem. De azt igen, hogy a megfelelő lelkiállapot képes a test kémiai reakcióit befolyásolni. Így beteg sejteket is képes elpusztítani. Ahogy létrehozni is persze.

2017. szept. 12. 14:33
 14/37 Wadmalac ***** válasza:
50%

Azért ne másszunk vissza a gyógyító szentelt vízig.

Különben is, arról is kiderült, hogy az egész templomban abban van a legtöbb baktérium, a vécécsésze tisztább.

2017. szept. 12. 14:42
 15/37 Wadmalac ***** válasza:
100%

"szóval hittem a gyógyulásban és az agyam meggyógyította magát varázsütésre."

Tulajdonképpen igen.

Így működik a placébó.

A hatásmechanizmusa egyelőre ismeretlen.

Az agykontroll ennek a tudattalan javítási mechanizmusnak a tudatosítását veszi céljának.

Hogy ez milyen mértékben sikerül és milyen mértékben továbbra is, csupán a hit révén tudattalan placébóként hat, az kérdéses. Ezért is nem lehet hivatalos, elfogadott tudományos gyógymódszernek nyilvánítani.

Tudod, ha pl. az aszpirin a tudomány számára még ismeretlen módon hatna, de a terjesztői misztikus, áltudományos magyarázatot adnának a hatásmechanizmusára, plusz maximum rapszódikus hatásfokkal a betegek felénél lenne hatásos, akkor a tudomány ugyanúgy ferde szemmel nézne rá, mint pl. az agykontrollra.

2017. szept. 12. 14:48
 16/37 A kérdező kommentje:

de ebben akkor is van valmi más.

hogyan lett varázsütésre belőlem pár hónap alatt egy jó kiállású ember aki magabiztosan néz mások szemébe. felkelek reggelente nem vagyok hulla fáradt. leszoktam a számítógép függőségről. nem iszok alkoholt se.

a kezelés után azt éreztem hogy leszakadt rólam minden gond. bizsergést is éreztem a homlokomnál, fényesebben láttam. ha belenézek a tükörbe elfogadhatónak látom magam.

2017. szept. 12. 15:03
 17/37 Wadmalac ***** válasza:
100%
Ebben annyi a csoda, hogy agyunk képességei még ennyire ismeretlenek.
2017. szept. 12. 15:11
 18/37 A kérdező kommentje:

családtagjaimmal is jobban kijövök.

de mindegy is lényeg hogy működik.

például hiányzott belőlem a bátorság erénye, betöltötte a tudatalattimba és már működik.

feloldotta a megfelelési kényszert ami generációs szinten működött a családban.

vagy például. "azok az emlékek amikor rosszul bántak veled válljanak semmivé" és semmivé válltak.

"képzeld el hogy szerotonin és endorfin áramlik"

"megmutathatná a teremtő milyen érzés ez meg az

2017. szept. 12. 15:13
 19/37 A kérdező kommentje:
de akkor is ez működik és nem sarlatánság, átverés.
2017. szept. 12. 15:15
 20/37 Tislerics Máté ***** válasza:
100%

Egészen biztosan van racionális magyarázat a történtekre. Nem kell rögtön istent belekavarni.

Az orvostudomány olyan módszereket használ, amiknek a mechanizmusa ismert és megismételhető, letesztelt, igazolt. Ezek működnek és tudni hogy miért! Idővel a placebóról is ki fog derülni hogyan működik és választ kaphatunk a kérdésekre. Rögtön istenre fogni öreg hiba.

Ezt mindig eljátszotta az ember a történelem során. Valamit nem értünk és csodaszerű. Jó akkor isten! Hát... sajnos eddig nem derült ki semmiről sem, hogy valóban isten műve, tehát kicsit óvatosan az ilyen tézisekkel...

2017. szept. 12. 15:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!