Théta agyhullám és gyógyulás?
Van egy módszer, a théta healing ami ezt az agyhullámot használja (mérhető is).
Ebben az állapotban az agy gyorsabban dolgozza fel az információkat, megszüntethető vele a stressz, fóbiák, szorongás. Nálam használt.
Na már most ők úgy fogalmaznak hogy ilyenkor megnyílik a tudatalatti, tudattalan és újra lehet programozni, megszüntetni a traumákat a teremtő, univerzum segítségével, mindezt másodpercek alatt és teljes nyugalomban, bármi lehetséges. Bárki, bármit mond nekem használt a súlyos depressziós szorongásra, teljesen elmúlt. Ha ez ilyen hatékony miért nem használják az orvoslásban? Az emberek évtizedekig járnak pszichoterápiára rengeteg pénzért vagy szedik a gyógyszereket, közben ez a módszer egy alkalom után is hatásos és nem kényszerítenek arra hogy jajj el kell járnom ezután még 50 alkalommal és tanfolyamra be iratkoznom. Nektek volt már tapasztalatotok ilyen meditációs technikával?
"Ha ez ilyen hatékony miért nem használják az orvoslásban?"
Használják, például amikor az orvos azt mondja hogy a betegnek nyugalomra van szüksége, ne zavarják.
Ha bármi bajom van, ösztönösen mindig a legnagyobb nyugalomban fekszem az ágyban. És akkor a legrövidebb idő alatt rendbejövök. Mert az agy nyugodt állapotában jobban képes a test és lélek regenerálódására koncentrálni.
Vagy például a macska dorombolni szokott azért mert ez a hang ellazítja a testét. Sokan a macskadorombolásnak nyilvánítanak gyógyító erőt, pedig a dorombolás okozta ellazulás gyógyít.
Az orvoslásban igyekeznek olyan módszereket alkalmazni, amik
1, nem áltudományokon alapulnak
2, túlmutatnak a placebohatáson
Itt a kettőből egyik sem valósul meg. Persze, főleg lelki eredetű bajokra bármilyen (szó szerint bármilyen!) módszer hatásos lehet, amiben a páciens hisz. A placebo tündöklése. Ilyenkor a saját elméje erejét használja arra, hogy a saját elméjének bajain felülkerekedjen. Elmés. :) Ettől függetlenül sem igazán várható el, hogy az orvostudomány olyasmit támogasson, ami egy nagy rakás humbug, akkor sem, ha ilyen esetekben a kellően meggyőző humbug pont hatásos lehet.
Akit érdekel bővebben a theta-healing:
én nem is használtam csak ültem a gyógyítást ő végezte.
évtized óta tartó betegségből hogyan gyógyíthatott meg akkor ez a "placebó".
hittem én a gyógyszerbe is nagyon de sokat nem használt.
@3-4: Maximálisan elhiszem, hogy használt, de írtam is, hogy ilyesmire pont használhat is. Az emberi elme egy összetett, bonyolult dolog. Hogy miért épp ez a módszer győzte meg a te elmédet arról, hogy felülkerekedjen a bajain, nem tudom megmondani, főleg nem kb nulla információval, neten keresztül. De valamiért ebben jobban, vagy inkább máshogy hihettél - tippre.
Az egy még nehezebb kérdés lehet, hogy áltudományos, a placebón túlmutató valós fizikai hatással nem rendelkező módszereket mennyire etikus használni. Sokan érvelnek azzal, hogy teljesen mindegy, miért használ, ha egyszer használ. Az alkalmazott orvoslás szempontjából ezért ez lehet ez valós dilemma. Ugyanakkor az ilyen módszerek garantáltan elburjánzanak mindig, és idővel olyan bajokra próbálják alkalmazni gátlástalan csalók, akik beteg emberek reménykedésein élősködnek, amiknél a placebo nem sokat segít, és ahol veszélyes - akár életveszélyes - is lehet az, hogy valós kezelés helyett ilyesmit kap a páciens. Ez a jelenség gyönyörűen látszik, szóval én az alkalmazott orvoslás területén is minimum veszélyesnek, de inkább messziről kerülendőnek tartom az ilyen módszereket. Ami pedig az orvostudományt, mint tudományágat illeti, az természetes, hogy elveti az áltudományos módszereket, és nem partner a szellemi környezetszennyezés terjesztésében.
"A teremtő Isten segít a betegeken".
A saját agyuk és a megfelelő lelkiállapot segít a betegeken.
A "gondolat ereje" hatással van a testünk kémiai reakcióira. Például eléd kerül egy barnamedve, és ez az információ az agyadban van, hisz még nem ért hozzád fizikailag. Máris egy nagy adag adrenalin termelődik a testedben. Nem Isten termelte, hanem az agyad adott utasítást a testednek erre. Ahogy az összes többi kémiai reakcióra is hatással tud lenni a gondolat.
Tudtátok például azt hogy a hirtelen erős érzelmi megrázkódtatás bárányhimlőt vagy övsömört okozhat? Linkelni nem tudok erről, de egy orvosi lapban olvastam, előtte meg tapasztaltam is.
A bőrrákról is tudnák mit írni, csak mivel az orvostudomány nem tört pálcát az felett hogy a lelki hozzáállás rákot gyógyíthat-e vagy sem, ezért néha még magam is azt hiszem hogy nem is lehettem rákos hanem csak a szövettani vizsgálat eredményében tévedhettek. Persze 80-90 %-ban meg azt hiszem hogy az agyam gyógyított meg. Különben miért írnának mások is hasonló tapasztalatokról? Például Anita Moorjani, a Meghaltam, hogy önmagamra találjak c. könyv szerzője. Istenben nem hiszek de ő egy Istennő! Mert ő juttatta eszembe hogy az agyam segítségével hogyan gyógyuljak ki a bőrrákból. Regényt nem akartam írni, részletezni itt, de röviden írtam.
Még annyit, az Istenek mi vagyunk. Ez hogy tetszik? No nem szó szerinti értelemben, hanem az agyunk annyira bonyolult bioszámítógép hogy még számtalan meglepetést tartogat a tudománynak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!