Lehet benne "valami"?
Javíthatná-e a gyógyulás "esélyét", ha egy komoly műtétet nem oxigén "jelenlétében" hajtanának végre.
Az oxidáló hatás kiküszöbölésével nem lehetne biztonságosabb a műtét és a gyógyulás?
Nem.
Ez egy halva született ötlet.
A véralvadást a légköri oxigén tudtommal elősegíti!
Hosszú műtétnél esetleg lehetne egy kicsiny előnye, hogy nem képződnek vérrögök, és a vágási felület könnyebben összeforrna utána újra.
De ehhez elegendő lenne ha csak a műtött testrészt felületet "fóliasátraznák".
Bakteriális szempontból valószínűleg semleges a dolog.
EagleHUN!
Köszönöm a válaszod!
A véralvadást a légköri oxigén tudtommal elősegíti!
Hosszú műtétnél esetleg lehetne egy kicsiny előnye, hogy nem képződnek vérrögök, és a vágási felület könnyebben összeforrna utána újra."
Én is így tudom, én főleg a belső szervek "védelme miatt" gondoltam, alapból ezek a szervek soha nem találkoznak levegővel.
"De ehhez elegendő lenne ha csak a műtött testrészt felületet "fóliasátraznák"."
Igazából a technológiai megoldás már mindegy, bármi megoldható, akár teljes helyiség is, de ilyesmire gondoltam én is.
"Bakteriális szempontból valószínűleg semleges a dolog."
Értem, én itt is arra gondoltam, hogy az oxigén hiánya miatt az ilyen baktériumok sem képesek életben maradni.
Nem lehet benne semmi. Ennek pedig az az oka, hogy egy csomó dolgot tudunk, egy csomót meg nem. Egy csomó dolgot meg tudunk csinálni, egy csomó dolgot meg nem. Tehát egy ilyen "változtatás" jelen esetben egy vaktában végrehajtott, a precizitást nélkülöző cselekmény, ami nem a tudomány eszköztára (miközben a gyógyítás tudtommal azon az elven történik).
Az oxigén szerepének ez a felfogása a szerep jelentős eltúlzása, miközben fogalmunk sincs a következményekről.
"Nem lehet benne semmi. Ennek pedig az az oka, hogy egy csomó dolgot tudunk, egy csomót meg nem. Egy csomó dolgot meg tudunk csinálni, egy csomó dolgot meg nem."
Bocs, de ez ebben semmi konkrétum nincs!
Az, hogy még nem tudunk valamit az egy dolog az általad felvázolt egyenes út a sötét középkorba!
80 évvel ezelőtt a Hold elérhetetlen volt aztán mégis elérték.
"Tehát egy ilyen "változtatás" jelen esetben egy vaktában végrehajtott, a precizitást nélkülöző cselekmény, ami nem a tudomány eszköztára"
Mi a vaktában történő változtatás?
"az oxigén hiánya miatt az ilyen baktériumok sem képesek életben maradni."
Ja! Adjuk át a terepet pl a Clostridium botulinum-nak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!