Megdőlni látszik az ősrobbanás elmélet?
A "szingularitás", a "fekete lyuk", az "esemény horizont", a "big bang" egyszerűen lehetetlenség?
@18: ilyen tudományos elélet nem létezik. A tudás/magabiztosság görbe az általad vázoltnál bonyolultabb:
De mivel az emberek viskedése nem teljes mértékben általánosítható és nem egzaktul leírható valami, ezt is csak fenntartásokkal érdemes kezelni.
6-os
Figyelj ez az én véleményem, de mindenki azt hisz amit akar.
A kozmikus háttérsugárzás ami 2,7 K hőmérsékletű az mit bizonyít? A világegyetem hőmérséklete csökken, de honnan tudják azt, hogy mikortól és h mennyi ideje tágul, miért tágul?
Nem tudják mi a sötét energia, ami az univerzum 70 %-a.
Hogy akarják ennek hiányában a mindenség elméletét kidolgozni?
"A kozmikus háttérsugárzás ami 2,7 K hőmérsékletű az mit bizonyít?"
Az ősrobbanást.
"A világegyetem hőmérséklete csökken, de honnan tudják azt, hogy mikortól és h mennyi ideje tágul, miért tágul?"
Hubble-állandó meghatározása, általános relativitáselmélet, és sok számítás. Ha érdekel a téma, akkor pár év megfeszített tanulás után utána fogsz tudni érdemben nézni.
"Hogy akarják ennek hiányában a mindenség elméletét kidolgozni?"
Megfeszített, kemény, sok évtizedes munkával. Nem pedig a nemi szervük ritmikus húzogatásával.
Mojjo
úgy látom, hogy te sem a nemi szerved húzogatásával töltöd az idődet, hanem okoskodással..
"Megfeszített, kemény, sok évtizedes munkával."
Persze és ez te lennél igaz?
@26:
"Persze és ez te lennél igaz?"
Jó is lenne. Sajnos nem, bőven nem. Ha újrakezdhetnék mindent, talán, de még úgy sem biztos, hogy a képességeim elegek lennének hozzá.
Ami az okoskodást illeti: szép látni, hogy egyesek - pl te - nulla tudással megpróbálnak okosabbak lenni, mint azok, akik ennek a tudományágnak szentelték az életüket, és talán csöppet többet látnak és értenek belőle. Nem érzed ezt kicsit cikinek?
Mojjo
A nulla tudást inkább hagyjuk, a csecsemőknek nulla aki megszületik..
"Nem érzed ezt kicsit cikinek?"
NEM! Csak véleményt írtam..
Abban egyet értek, hogy ha újra kezdhetném, én is máshogy csinálnám..
Még hiányzik ide a szokásos okos háromszavas cáfolat az ősrobbanásra: "semmiből nem lesz minden".
Ez még feltenné a koronát.
Könyörgöm, aki kételkedni akar az ősrobbanás-elméletben, az vegye a fáradtságot, tanulja meg a fizikát, a csillagászatot olyan mélységben, hogy az eddig meglévő, az ősrobbanás elméletét alátámasztó mérés, számítás sok-sok évtizednyi irodalmát elolvassa, megértse, majd ez alapján találjon olyan hipotézist, ami mérésekkel, számításokkal stb. ellenőrizhető és VALÓBAN ellent mond az ősrobbanásnak.
Amíg ilyenje nincs, fogja már be a szájt, vagy a kocsmapultnál 4 általánost végzett ergyáknak tartson kiselőadást szkepticizmusból, ne itt.
Ne olyan dolgokat próbáljon blikkből nyert félszavakkal kétségbe vonni, amit fel sem fog, mert fizikai, matematikai tudása fényévekkel marad el azoknak a szintjétől, akik legalább felfogják, miről is szól az általa kétségbe vont elmélet.
Az ősrobbanás elmélete olyan mértékig igazolt, alátámasztott, hogy nagyon komoly, tudományos alaposságú, mérésekkel, számítással igazolt hipotézissel lehet csak megkérdőjelezni is. Itt a "szerintem"-ek nem játszanak.
Úgyhogy akinek csak "szerintem"-je van róla, húzzon már el a búsba innen.
Az ősrobbanást bizonyító összes adatnak, fizikának, matematikának én is csak töredékét értem meg, látom át, de az elég, hogy lássam, milyen stabil, monumentális tudományos építmény egy ilyen igazolt elmélet. És ezt az én szintemen kétségbe vonni nem szkepticizmus, hanem iszonyatosan egoista, szűk látókörű butaság lenne, sok évtized sokezer tudósát butának, csalónak bélyegezni, miközben persze én tudom a tutit, mert az ujjamból szoptam ki az imént.
Igen, a magabiztosság fordított arányban áll a tudással. A tudomány ezért is ellenőrzi, vizsgálja, korrigálja, módosítja saját magát.
Na aki nulla tudással elintézi az egészet egy "márpedig ez hülyeség mer' én aztat jobban tudom" szöveggel, az bezzeg Q biztos a dolgában.
A tanulatlan ember annyit lát a tudományból, mint a hangya az elefántból, fingja sincs róla, valójában mekkora és ő milyen kicsi hozzá képest.
Szóval kérném, hogy három darab, matematikai, asztrofizikai és atomfizikai diplomával tessék idejönni ősrobbanást (rel. elméletet, evolúciót stb.) cáfolni, hiteles tudományos disszertáció formájában. Akinek meg ez nincs, az szépen térdeljen csak le a tudomány elég, hogy "igen Mester, kérlek hamuzz a számba".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!