Miért nem érdekli az átlagembert az univerzum működése, az evolúció, vagy az elméleti fizika?
Nincs senki akivel ezekről a témákról beszélgetni tudnék, ha munkahelyen említek valamit hülyének néznek,vagy nem hiszik el. Nem értem miért ennyire közömbös mindenki az ilyen témák felé és nem érdekli őket mit tudunk a körülöttünk lévő valóságról.
Nektek mi a tapasztalatotok,más is így van vele?
Dehogynem érdekli a közembert, például itt a Gyakorin is sokan vagyunk! Az egy dolog hogy a köreidben nincsenek olyan társaid, akikkel el tudnál társalogni/elmélkedni ezekről a témákról, de a világon van még egy jó pár százmillió ember, akiket foglalkoztat a téma. Ha nem szólom el magam, akkor bátran kijelenthetem hogy a modern világunkban szinte nincs olyan ember, aki ne gondolkozott volna el az Univerzumon, a minket körülvevő világon valamilyen szinten.
Bár az én köreimben sem találok olyant, akivel érdemben is el tudnék beszélgetni. :/
Èn pl. egy àtlagember vagyok. Sőt rosszabb:rendőr. Ennek ellenère engem is èrdekelnek ezek a dolgok, sőt van mèg nèhàny (bàr nem sok) kollègàm akit szintèn. Szoktunk is ilyenekről beszèlgetni a munkahelyemen.
Attòl függetlenül mèg èrdekelhet az a bizonyos "esti sörike" is meg az "asszony ràntottàja" Azèrt akit meg nem èrdekel az ilyen tèma azt sem hordom le minden suttyò bunkò prolinak.
a kollektív agymosás, néphülyítés tehet róla egyrészt, másrészt hogy az ország olyan szar gazdasági helyzetben van a kúrmánynak hála, hogy az emberek minden energiáját elviszi a létfenntartás.
ezért érdemes levlistákra meg fórumokra járkálni, az ottaniak nyitottak az adott témára, és hasznos eszmecserét lehet folytatni velük.
az átlag kocsmatöltelék meg legfeljebb a politikáról meg az éjjelnappalbudapestről tud sommás véleményeket mondani.
Jól írták előttem: a média és a kormányzat olyan szubhumán szintre hülyítette le az embert, hogy a nagy egész, a társadalom sorsa sem érdekli, nemhogy ilyen elvont dolgok, mint metafizika vagy csillagászat. Addig terjed az agykapacitásuk, hogy szar az idő, szar a meló, mocskosorbán, Failbook, meg Rubint Réka mekkorát szart vörös úszódresszbe a Rómain. A gondolkodni még képes embereket meg ki kell nézni, deviánsnak bélyegezni, utálni, és seggberúgni.
Ezért tart a mi társadalmunk (is) ott, ahol...valahol 50 emelettel a béka segge alatt.
Az egész társadalmat le lehetne húzni a vécén lassan...
Fentről indult az egész, a kormányok, médiamogulok, hájas seggű pénzsóvár senkiháziak rájöttek, hogy a tömegek manipulálhatóak, ha eléggé átmossák az agyukat.
Nosza, elkezdtek az értelmes műsorok helyett szart sugározni, az átlagember ezt látja, ezt hallja, ezt olvassa, szép lassan leamortizálódik erre a szintre.
Televíziós uszítóműsorok, bulvárszemét, internetszemét, erre lett igény. Az átlagember ne agyaljon fontos kérdéseken, eszébe se jusson használni az eszét, vegetálja végig az életét kispolgári szinten, fizesse az adót, szavazza meg kormányba az országot szétverő gazembereket, és ennyi. Nem gondolkodunk, csak megyünk amerre rázzák a kolompot.
Meee! Beee! Meee! Beee!
mert idehaza azt látni hogy tudásból, szorgalomból senki nem él meg...akkor meg minek bajlódjon vele...
mit ér ma a diploma? müzlisdoboz mellé osztogathatnák, annyit kb.
mire megy valaki a tudásával, az intelligenciával? idehaza sehol nem fizetik meg, amíg a mutyi és az urambátyám-rendszer az úr, senki le se szarja, mit tudsz, azt nézik, hogy kiket ismersz
a nők se a széles látókörű, olvasott, intelligens férfiakkal bújnak ágyba, hanem a kigyúrt, kötekedő jaszkari tahókkal
ennélfogva nincs meg az indíték se, hogy miért is kéne palléroznia az átlag embernek az elméjét, amikor látja az ellenpéldát maga körül mindenütt
hogy a televízióból meg az internetből is csak a tömény szar ömlik az emberekre, az már csak a hab a tortán...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!