Ha a dinoszauruszok nem haltak volna ki, mi akkor is ki tudtunk volna fejlődni?
Szerintem a dinoszauruszok közül, nem igazán fejlődött volna intelligens faj, megkell nézni látunk-e beszélő csirkét, hiszen ők állnak legközelebb, hozzájuk.
Valószínűleg nem fejlődött volna ki ember, sőt szerintem még nagyobb emlős sem, pont a dinók kihalása volt az ami lehetővé tette, hogy a kis rágcsálók elkezdjenek nőni. Aztán egyszer csak megjelentek a főemlősök.
"Akkor valószínűbb, hogy közülük került volna ki előbb-utóbb egy értelmes faj."
Én ezt nem tartom valószínűnek. Valójában a mai ember kialakulásának sem volt túl nagy esélye. Egyáltalán nem törvényszerű, hogy egy bolygó egész életében létre kell jönnie egy "értelmes" fajnak.
A kérdésre: A modern ember kialakulásához sok körülménynek kellett egybeesnie, és még a véletlen is közrejátszott. Ha máshogy alakul a föld története, akkor senki nem tudja, mi történt volna. Ha létre is jött volna egy intelligens faj, nem biztos, hogy azonos lenne az emberrel, sőt talán a majomszerű ősünk sem fejlődött volna ki, hanem egy másik ágból alakult volna ki intelligens faj.
Szóval szerintem kicsi az esélye, hogy intelligens faj lenne ma a Földön, és még kisebb, hogy az pont az ember lenne.
Legnagyobb eséllyel nem. Túl jó kaja lett volna az ősünk nekik.
De ott egy kis esély, hogy éppen a nagy fenyegetettség turbózta volna az evolúciónkat.
Ha emlős őseink túlélték volna az evolúciót a dinók mellett, valószínűleg a kifejlődő értelmes emlősfaj "keményebb csávó" lett volna nálunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!