Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Hogyan halnának meg az űrhajós...

Hogyan halnának meg az űrhajósok, ha túl közel mennének egy fekete lyukhoz?

Figyelt kérdés
Hirtelen, vagy előbb elájulnának vajon? Tudom, hogy a kérdés ostobaság, és fölösleges, de engem érdekel, puszta kíváncsiságból! Köszönöm a válaszokat!

2017. jún. 5. 13:20
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
Hanem hogy?
2017. jún. 5. 16:38
 12/33 dq ***** válasza:

[link]

"For a supermassive black hole, such as those found at a galaxy's center, this point lies within the event horizon, so an astronaut may cross the event horizon without noticing any squashing and pulling, although it remains only a matter of time, as once inside an event horizon, falling towards the center is inevitable. For small black holes whose Schwarzschild radius is much closer to the singularity, the tidal forces would kill even before the astronaut reaches the event horizon."

Fordítás: egy nagy lyuk esetén az ember észre sem veszi hogy átlépte az eseményhorizontot, egy kis lyuk esetén meg már jóval azelõtt széttépõdik. (de nagy lyuk esetén is széttépõdik, csak a horizont mögött)

Közepes lyuk esetén meg érez valamekkora húzóerõt, de az mondjuk nem öli meg. Vagy mondjuk érez húzóerõt, belehal a fájdalomba, de mondjuk nem szakad szét a teste.

Stb. A 0 és a nagyon-nagy húzóerõk között van valahol az erõ, amit érez. Mindenki el tudja képzelni.

2017. jún. 5. 16:38
 13/33 anonim ***** válasza:

Már ne haragudj: szó nem volt róla, hogy pont az eseményhorizonton tépi szét.

Olvasd vissza, amit idáig írtam.

...ezek után pontosan mi a gond az írásommal?

2017. jún. 5. 16:39
 14/33 dq ***** válasza:
0%

Pont úgy, ahogy #3-ban leírtam.

Dúrva.

2017. jún. 5. 16:40
 15/33 dq ***** válasza:
0%

Valójában #9-ben ezt írtad:

>Na, a fekete lyuk környékén ennyivel erősebb a változás, hogy már mi is éreznénk.

Buta vagy és hazug.

2017. jún. 5. 16:41
 16/33 anonim ***** válasza:

#14, #15

Attól még, hogy igazat mondtál a #3-ban, nem stimmel a dolog: ugyanis ott nem írtad le, hogy UTÁNA széttépné.

Én viszont mindenütt jól írtam, de te nem érted meg (remélem, hogy nem szándékosan hazudsz).

Csak szólok, hogy az eseményhorizont nem egy függöny: semmit nem vennél észre abból, ha átmész rajta. Csak az égi fényekből látszana, hogy már túljutottál rajta - persze akkor, ha még egyben lennél.

Tehát ennek most itt NINCSEN jelentősége ebből a szempontból, hogy hol vagy a horizonthoz képest.

Annak van jelentősége, hogy hogyan változik a gravitáció - az pedig úgy változik, ahogy leírtam.

2017. jún. 5. 16:48
 17/33 dq ***** válasza:

A kérdés a fekete lyuk külsõ környezetét kérdezte.

Te írtad a válaszodban, hogy a fekete lyuk környezetérõl beszélsz.

Miért akarsz úgy csinálni, mintha fekete lyuk belsejérõl írtad volna amit (hiszen odaírtad, hogy környezetrõl van szó), illetve hogy az én válaszom nem jó, mert nem ír arról hogy mi van egy f.ly. belsejében? :/

Mindenesetre ezt a kérdést kiveséztük, azt hiszem.

2017. jún. 5. 17:02
 18/33 anonim ***** válasza:

"A kérdés a fekete lyuk külsõ környezetét kérdezte."

NEM ezt írta. Olvasd el a kérdést.

Amúgy elárulom, hogy a "lyuk" az az egyetlen pont, ami középen van.

Az eseményhorizont az nem a lyuk része, csak egy különleges hely körülötte. Ott, horizonton nincsen semmi.

2017. jún. 5. 17:09
 19/33 anonim ***** válasza:
Szerintem meg a lyuk körüli akkréciós korongból származó ultraerős gamma- és röntgensugárzás lenne az első dolog, ami megölné a közelébe tévedő űrhajósokat.
2017. jún. 5. 17:12
 20/33 anonim ***** válasza:
Ha van ott éppen olyan korong... mert az meg nem kötelező.
2017. jún. 5. 17:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!