Fekete lőpor készítésnél golyósmalmon kívül még milyen őrlő eszközt lehet használni?
Mi anno kézzel reszeltük le, ráspolyon, majd átszitáltuk, a maradékot meg mozsárban őröltük össze. Aztán később egy régi szoci kis lenyomós tetejű kávédarálóban őröltük, az finomabbra darálta, meg gyorsabban is ment a művelet. A célnak tökéletesen megfelelt (házi gyártású petárda).
De szerintem konkrétan bármit használhatsz, a faszén kábé annyira robbanásveszélyes önmagában, mint a "nedves tyúkszar", ahogy apám mondta anno :D
Köszönöm a választ!
De a már mind a 3 alapanyagot tartalmazó keveréket is lehet kávédarálóban őrölni, mert azt írták ,hogy nem ajánlatos a nagy súrlódás miatt?
Ha nagy mennyiségben kell és sokszor csinálsz rendelj egy úgynevezett Rock Thumblert (ez golyósmalom) Chicago vagy lortone egy 220 ból 110V feszültségátalakitóval és kerámia őrlőtestekkel külföldről.Annyi időd neked nincs őrőlni amilyen finomságok kellenek egy jó minőségű lőporhoz.Lortone tipúsban vagy európai 220V os is.
Ha nagyobb mennyiség kell de rossz minőségben használj mákdarálót.Ha kisebb de jobb minőség akkor mákdarálót és megfelelő mozsarat.Kávédarálóban sose fogod úgy lefinomítani mint egy mákdarálóban már magát a salétromot sem!Persze sima mákdarálóval sok munkával egy nagyon alap minőséget kapsz.Agyon kell külön őrölni minden átszárrítani majd összeőrőlni.Mozsárral a történet kis mennyiségben sokkal kedvezőbb.A kávédarálóval barmolni lehet plusz kinyíratnád magad vele ha együtt őrölnéd.Ilyen keverékekhez akárki akármit mond kávédarálóval főleg forgókésessel pirotechnikai keverékekhez normális minőséget nem lehet produkálni.Normálissabb minőséghez kis mennyiségben külön mindent mákdarálóval agyon kell finomítani majd mozsárban továbbfinomítani. Ezután denszesszel összeőrölni.Plusz egy rendes lőporhoz puhafaszén kell mert grillszénből kb fele olyan erős és reaktív. Önmagában olyan finom összetevők kellenek hogy ezt még igazából egy mákdarálóval sem lehet megcsinálni mert beleragadna az előtt hogy elérné a kellő finomságot.Kávédarálóval meg még a mákdarálóval elérhető szintet sem közelíted meg.Arról nem is beszélve hogy együtt egy forgókéses kávédarálóban őrőlni az összetevőket a józan észnek eléggé ellent mond.Mákdarálóval és mozsárral rengeteg melóval és puhafaszénnel lehet elérni egy malmos minőséget.Persze itt pár dekás mennyiségben.Az az igazság hogy ide olyan finomságú összetevők kellenek amiket a háztartási eszközök már nem igazán bírnak.
Részletekért körbenézhetsz pyromaster.org,mx5-kevin.blogspot.com,pyroprojektek.org címeken.A pyrocenter.hu-t nem ajánlom e téren.De külföldi weboldalakkal főleg angol mint az amateurpyro.com vagy irány a youtube.Angol nyelven jársz e téren a legjobban.
A kávédarálós ötleteket ha rám halgatsz meg felejtsd el.Azokat a köröket amelyek meg ezt ajánlják meg messze kerüld el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!