Puha fa szén? Tobbi lent
n is a grillezosre gondoltam, de olvastam hogy abban kieg az a rost vagy mi ami a puhafaban bennemarad, ezert csak puhafabol keszitett faszen a jo, bar ezt csak akkor tudnam ha mind a kettovel probaltam volna. Es szerinted az orvosi szen nem jo? Ami mar alapbol por allapotu?
Itt olvastam :A faszén beszerzésére jó lehetőségnek tűnhet a grillfaszén. Benzinkutakon, hipermarketekben tonnaszám árulják. Sajnos a lőporkészítéshez legtöbbje alkalmatlan!!! Egyrészt keményfából készülnek, ami eleve lassabb égésű lőport eredményez, másrészt nagyon magas hőfokon égetik ki, és ezzel elégetik a fában lévő természetes csersavat, illó olajokat, amik katalizátorként funkcionálnak a lőporban! Gyakorlatilag tiszta elemi szén marad csak, az pedig lőporba nem alkalmas. Egyes TUSKÓ termékek gyenge minőségű grillszenei alkalmasak lehetnek a feladatra! Ezek puhafából készülnek (még ha más is van rájuk írva) és boksában égetik ki a szenet. A lényegi különbség a kezelési hőmérsékletben van, nem izzítják ki a fát, így nagyrészt megmaradnak a szükséges katalizátorok.
Ez sajnos még mindig gyenge lőport fog eredményezni, ami mondjuk rakéta üzemanyagként elégséges teljesítményt nyújthat. A felhasznált fafajták nagyon vegyes összetételűek, lőporkészítéshez való szénnek viszont csak egy két fafajta szene alkalmas igazán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!