Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Kent Hovind és laposföld...

Kent Hovind és laposföld elméletes videókat nézek órák óta, furcsán érzem magam, mitől lehet?

Figyelt kérdés
2017. márc. 3. 22:57
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

Csak azért, mert rossz oldalról kezdted :).

Én előbb láttam Kent papa videóinak a kritikáit, így ez nem lenne. Bár am bevallom, pár laposföldes videó után én is legondolkodtam...

A lényeg az, hogy a bácsi nagyon szuggeszív. Szépen, lépésről lépésre építette fel a beszédeit, hogy elsőre csak bólogass, aztán bólogass, aztán bólogass... S közben észre sem veszed, hogy légvárakat épít, minden alap nélkül. Mint amikor egy tök jó scifi/fantasy könyvet olvasol.

Nézz meg pár kritikát is, s látni fogod: a bácsi csak a levegőbe beszél.

2017. márc. 6. 11:42
 12/19 Wadmalac ***** válasza:
100%

Ukrajna, Fehéroroszország, Oroszország területén terjed egy új ijesztő jelenség.

Internetes oldalon át tizenéveseket toboroznak egy öngyilkos klubba, ahol fokozatos agymosással elérik, hogy teljesen egészséges, csak pubertáskori hangulathullámzásokkal sújtott fiatalokat lassan rávesznek az öngyilkosságra, világképüket kiforgatva. Saját életükből összeszedett infókkal ébresztik bennük azt a tévhitet, hogy a halál az egyetlen kiút az életükből, ami egy pokol.

Sok hülyeséget be lehet adni az embernek, ha ismert tényeket vegyítenek zöldségekkel. Aki nem ismer elég tényt az adott területen, így a baromságok nem szúrnak neki azonnal szemet, bevihető az erdőbe.

Az összes ilyen ezós, konteós marhaság erre alapoz. Felépít egy hitelesnek tűnő tényfelsorolást, pár VALÓDI, ellenőrizhető tényt, ami a hitelesség érzetét kelti és köré szórja a ténynek beállított hamis következtetéseket, itt ferdít, ott füllent, majd a kész moslékot eléd rakja, mintha ötcsillagos ebéd lenne.

Mindenkinek, aki az ilyen jellegű videóktól vacillálni kezd, javaslom, hogy hiteles oldalakon nézzen utána a feltálalt "tényeknek", hogy lássa, orránál fogva vezetik.

Ezt egyszer-kétszer megteszi és utána többet nem fog másodpercre sem billenni a világképe.

Az összes ilyen xar egy kaptafára készül. Elég párat látni ,hogy az ember lássa a stratégiát.

2017. márc. 6. 12:42
 13/19 Tislerics Máté ***** válasza:
100%

Ha Dávid Gyula kicsit tömény, akkor nézhetsz Carl Sagan-t is:

https://www.youtube.com/results?search_query=carl+sagan+kozm..

Kicsit ismeretterjesztőbb hangvételű. Ráadásul némelyik epizód pont az ilyen tudomány vs. agymosás témára reflektál... :)

2017. márc. 6. 15:31
 14/19 anonim ***** válasza:
100%

"Volt egy pillanat amikor átfutott az agyamon hogy én látom rosszul az egészet és megijedtem magamtól."

Nincs ezzel baj. Csak a hülyék biztosak a maguk igazában.

2017. márc. 7. 13:11
 15/19 anonim ***** válasza:
100%

2*Sü tökéletesen rávilágított a lényegre. Ezekkel az elméletekkel a következő a baj:

Alapul vesznek egy orbitális baromságot (pl lapos Föld.

Ennek alátámasztása a következőképp zajlik:

Fognak elismert tudományos tényeket/állításokat. Itt még nem tudsz belekötni, mert olyan állításokról beszélünk, melyeket a tudomány állít.

Ebbe belekevernek olyan állításokat, melyek nagyon tudományosan hatnak, de hibásak. Itt már bele tudsz kötni, de kell egy bizonyos képzettség ahhoz, hogy rávilágíts az allítások hibáira.

Aztán ennek a kettőnek a keverékéből levonnak különféle állításokat. Ezek szintén két részből állnak.

Előfordul, hogy a kővetkeztetés helyes. Csak épp a mögötte álló tudományos állítás, amiből kiindultak helytelen. Itt a következtetést nézve nem is gyanakszunk, és alaposabban a mélyére kell ásni.

Előfordulhat, hogy a következtetés helytelen. De ekkor sem árt némi tudományos előképzettség, hogy erre rájöjjünk.

Orosz László mondta egyszer Egely könyvei kapcsán, hogy a valid tudományos állítások olyan szinten keverednek a téves tudományos állításokkal, hogy egyszerűen képtelen arra, hogy kiemelje a könyvből azt ami jó, és azt ami rossz.

Pont ez a baj ezekkel, hogy nagyon meggyőzőek egy laikus számára, és nem is mondanám, hogy ez a laikus hibája. Sajnos sokan el is hiszik. Ezen művek cáfolatához sajnos szükséges némi tudományos ismeret. Ezért veszélyesek.

2017. márc. 7. 19:23
 16/19 anonim válasza:
2017. márc. 8. 08:05
 17/19 anonim válasza:

Nagyon tetszenek az eddigi írások, és szerintem már kimerítően meg is válaszolták az eredeti kérdést.

Ezért én inkább hadd csatlakozzak egy további kérdéssel: mi a bánatért csinál valaki ilyen videókat? Tényleg elhiszi (igaznak tartja), amit mond, és másokat is fel/meg akar "világosítani", vagy valami más érdek (klikk vadászat, anyagiak, feltünési viszketegség) van / lehet mögötte? Elnézést, ha nagyon naiv a kérdés! :)

2017. márc. 9. 10:24
 18/19 anonim ***** válasza:
Kent papa esetében szerintem az elején meggyőződés lehetett, aztán elkezdett turnézni, rájött, hogy ez jobb megélhetést ad (előtte tanár volt...), csinált egy kamuphd-t, és folytatta tovább. Gondolom, csinált kiadványokat is, jópénzért, hisz nem véletlenül most szabadult: a szentünket 10 (!!!) évre lecsücsültették adócsalásért...
2017. márc. 9. 13:51
 19/19 Celtix válasza:
100%
Romlott husleves. Attol en is furcsan szoktam magam erezni. Pedig hanyszor megeskudtem, hogy negy nap utan kiontom. Vagy legalabb nem 15 literes fazekkal fozok.
2017. máj. 11. 15:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!