Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Kent Hovind honnan veszi...

Kent Hovind honnan veszi ezeket a butaságokat?

Figyelt kérdés

Univerzum szó szerinte két latin szóból származik.

uni=egy

verse=kimondott mondat

Vagy csak rosszul fordítottak valamit?

:)

2013. aug. 12. 15:57
 1/1 Válasz Vilmos ***** válasza:

Hát, az utóbbi (a második tag) minden bizonnyal egy eléggé félresikerült szófordítási próbálkozás, de talán meglehet, hogy az általad említett illető (Kent Hovind, őt sajnos - vagy pont nem sajnos - nem ismerem) sem ért annyira a dologhoz, mint ahogy azt kiadja.

Az "universum" szó a latinban is egytagú főnévnek számít. Nem összetett szó, inkább abszolút tő/tövek úgymond "származéka", mint ahogy a magyar fordítása is, mint egy|esült, vagy pl. (ami hirtelen eszembe jut) mint a régies fi|vér szavunk. Tehát ez a "két latin szóból származik" dolog sem stimmel.

Ez pl. már egy hihetőbb szómagyarázat : [link]

De itt a gyakorikerdesek.hu-n is láttam egy hasonló kérdéskiírást, oda már érkeztek válaszok - pl. a 3-as és a 4-es helyénvalónak tűnik nekem is - BÁR én úgy tudom, hogy az "universum" latin szó köznév, nem pedig ige (de az is lehet, hogy mint a kettő szófajban használható, ezt nem tudom biztosra) : http://www.gyakorikerdesek.hu/tudomanyok__termeszettudomanyo..

2013. aug. 25. 00:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!