Ha egy dolog látszólag lefelé esik, akkor az valójában a Föld, a Hold és miden más által közösen meggörbítgetett téren csúszik lefelé?
Mi bajod van?
Ha valami látszólag lefelé esik, az a Föld gravitációs középpontja felé esik
"Ha valami látszólag lefelé esik, az a Föld gravitációs középpontja felé esik."
Ez igaz.
De ha jól értelmezem a dolgokat, akkor egy olyan téren csúszik lefelé, amit elsősorban a Föld gravitációja, de másokéi is meggörbítettek.
(Nem gimis tananyag.)
Ez szerintem hülyeség.
Nem kell túlbonyolítani a dolgokat.
Te valami filozófus vagy, vagy mi? :D
A Föld és a Hold is és minden hat rá, csak az nem mindegy, hogy mekkora erővel. Földhöz közel nyilván a Föld gravitációja az erősebb, a Hold csak igenkicsi mértékben változtatja az esés pályáját.
A centrifugális erő csak tompítja a gravitáció hatását, nem befolyásolja a tér görbültségét.
És szeretnék megkérni mindenkit, hogy csak akkor írjatok választ, ha valóban értitek a kérdést.
Hálás vagyok azoknak is, akik eddig írtak, mivel tudom, hogy segíteni akartak, de a válaszírást a továbbiakban hagyjuk inkább meg a fizikusoknak. :)
A centrifugális erő egy látszólagos erő, azt ne keverjétek ide.
A többi stimmel. Valóban nincs olyan, hogy "gravitációs erő" - hanem helyette van térgörbület. De a hatása ugyanaz, ugyanúgy kell számolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!