Mindenki egyet szokott érteni abban, hogy a legnagyobb három misztérium a lét és isten kérdése, az élet, és az értelem, azaz intelligencia, mégpedig éppen ebben a sorrendben. De mit tennétek a következő három helyre?
"Mindenki egyet szokott érteni abban, hogy a legnagyobb három misztérium a lét és isten kérdése"
Már ha a mindenki alatt a hívőket érted, de (főleg a termtudományok kategóriában) elég merész állítás kijelenteni, hogy mindenki hívő lenne...
A tudósok egyetértenek: NEM ezt mondják.
Nem szeretjük a térítést a tudományok között!
Menj át ezzel a vallási fórumra!
Ugye a kérdésben szereplő misztérium szót metefizikára változtathatjuk, ha jól gondolom.
Márpedig a metafizikával nagyon sok tudós külsejű ember foglalkozik az ELTE BTK-n.
A tudomány rovatban az a megvitatásra érdemes kérdés merülhet fel a metafizikával kapcsolatban, hogy a fogalmait vajon minden vele foglalkozó ugyanúgy érti-e, vagy ez problémaként fel sem merül, hiszen az egymás szavaiban való gyönyörködéshez, vagy a szellemi maszturbációhoz ez nem is szükséges.
"A tudósok egyetértenek: NEM ezt mondják."
Tudósok számára az első kérdéshez tartozik: az ősrobbanás, a fizikai törvénye, az antropikus elv, stb.
A második kérdéshez tartozik az élet kialakulása, evolúció esetleg, esetleg az antropikus elv biológiai része, stb.
A harmadik az emberré válás, evolúció, agy, intelligencia, racionalitás, stb.
"Nem szeretjük a térítést a tudományok között!"
Senki nem akart téríteni. Hogy mit szeretsz és mit nem az nem érdekel senkit, főleg nem egy tudóst. A hozzászólásod pedig csak annyit mutat, hogy Isten fogalmáról milyen szegényes az ismereted. Van aki számára Isten = lét, ennyi. Ezért is hoztam ide, csak hívószóként. Kérdésekről és misztériumokról kérdeztem, amik az embereket érdeklik, a határvonalak nem élesek, ahogy azt az előző kifejtésemben érzékeltettem, de ezek a kérdések mindenkit foglalkoztatnak, a tudóst is, csak egy ponton túl a tudomány nem tud hozzászólni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!