Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » A párhuzamos, alternatív...

Iosephus33 kérdése:

A párhuzamos, alternatív univerzumokban létező Földek létezésére van valamilyen bizonyíték?

Figyelt kérdés
Annyit tudok, hogy az elektronokról megállapították, hogy képesek egyszerre több síkon létezni, tehát a testünk részecskéi egyik pillanatban ebben a világban vannak, másik pillanatban meg valami más kvantumállapotban vagy mifene, nem teljesen értettem, és ebből levezették, hogy akkor mi is egyszerre több példányban létezünk csak nem tudunk róla

2017. jan. 12. 04:32
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:

"Minden folyamat, aminek TÖBB kimenetele lehet, törést kell, hogy okozzon és igen, így minden pillanatban sokezernyi párhuzamos ág kéne, hogy keletkezzen."

Na épp ez az. Sok ezernyi? Megszámlálhatatlanul sok minden nanomásodpercben. Úgy cirka 10^40 biztosan. Hiszen a radioaktív bomlás is egy olyan folyamat, ami abszolút véletlenszerű, vagyis mondjuk egy uránatom elbomolhat most is, meg a kövewtkező pillanatban is, meg egy hét múlva is meg 50 milliárd év múlva is. És iszonyatos mennyiségű radioaktív atom van az univerzumban. És akkor még csak a hasadóanyagokról beszéltünk, sok más, hasonlóan véletlenszerű folyamat is létezik az univerzumban, és gyanítom hogy nem a radioaktív elemek vannak többségben. Ennyiből remélem már látszik, hogy mire akarok kilukadni.

2017. jan. 17. 01:34
 22/27 anonim ***** válasza:

#20: Szerintem semmit nem degradál a mainstream tudomány, nem szorítja háttérbe vagy nem kisebbíti a relelm jelentőségét, ha erre gondoltál az idézőjelek használatával. Sőt, napjaink egyik legnagyobb problémája a "Nagy Egyesített Elmélet", biztosan tudod mire gondolok.

Egyébként nincs annyi időm, hogy ezekbe a dolgokba sokkal mélyebben beleássam magam, sőt, alapvetően se az ezekhez szükséges matematikatudásom, se a fizikai ismereteim nincsenek meg. Kábé a törtekkel, másodfokú hatványokkal még úgy ahogy elboldogulok, de már egy egyszerűbb trigonometrikus vagy logaritmikus egyenlet is kifogna rajtam. A deriválást meg nagyjából tudom mit jelent, de a legegyszerűbb függvénybe is beletörne a bicskám. Szóval biztosan nem én leszek az, aki megoldja ezt a rejtélyt, én csupán a felületes ismereteim alapján támadt aggályaimat fejeztem ki a szóban forgó hipotézissel kapcsolatban. Talán ezért a "megfogható" lépték. :)

2017. jan. 17. 01:45
 23/27 Wadmalac ***** válasza:

"Ennyiből remélem már látszik, hogy mire akarok kilukadni."

Igen. De lehet, hogy csak a mi emberi logikánknak irreális, hogy az ősrobbanástól máig a valóság már végtelen párhuzamos szálra bomlott.

És el lehet gondolkodni azon, hogy minden szuperpozíció össszeomlása egy új elágazás.

Persze továbbra sem támasztja alá ezt bármi.

2017. jan. 17. 07:17
 24/27 anonim ***** válasza:
51%

Wadmalac:

Vagy amit mi ősrobbanásként deffiniálunj, sziplán egy párhuzamos világ keletkezése, speciel pont az, amiben létezünk, és jelenleg folytatjuk ezen vitát. Tudom, hogy egy idióta sirozat, de megvan a Family Guy egyik része? ahol ugrálnak az időben, egyszer csak kiesnek a semmibe, majd felrobban az "időváltó", amire később rájönnek, hogy az volt az "ősrobbanás" ami a világunkat létrehozta. Ez is egy megközelítés.

Lehet, hogy az egyes párhuzamos világok közötti átjárók a "retzegett" fekete lyukak, ahol a pontban koncentrálódó hipertömeg annyira meggörbíti a téridőt, hogy ott lehetővé válik a másik univerzum elérése. A fizikának ezen részeit átlag emberként képtelenek vagyunk megérteni, de egyáltalán elképzelni is, hogy milyen lehet, mert még valószínűleg sosem láttunk hasonlót. A scifi műfaj írói, filmesei elénk raknak valamit, kb azonos sémára épülve, így nekünk van az egészről egy, valószínűleg hamis elképzelésünk. De ahogy az érintő képernyő, vagy a holdutazás is régen csak a scifi világában volt, talán ami ma scifi, sz 50-100 év múlva valóság, vagy akár a mindennapok része lesz.

2017. jan. 17. 09:50
 25/27 anonim ***** válasza:
Ezeken a dolgokon rugózni, tudomanyos szempontból pont annyira elrugaszkodott, mint a szellemekben vagy istenekben való hit, Egyszer valaki kitalálta, jópofa volt, népszerű lett és most megragadt a köztudatban. De mind alaptalan, amíg az ellenkező nincs okunk feltételezni. Így sajnos ez ezotéria kategória..
2017. jan. 17. 09:54
 26/27 Wadmalac ***** válasza:

Elég sok nem cáfolható "lehet, hogy" hipotézist lehet erre kreálni.

Én így "csípőből" egyet sem zárnák ki.

De azért volt sok, ami már bukott az új asztrofizikai eredmények fényében.

Hogy az ősrobbanást párhuzamos (vagy, mint egy másik verzióban, felcsavarodott mikroszkopikus) dimenziókra alapozó teóriákra van-e már cáfolat, azt nem tudom.

2017. jan. 17. 10:02
 27/27 Wadmalac ***** válasza:

"Így sajnos ez ezotéria kategória.."

Hát azért ezt nem mondanám, hiszen semmi tudománytalan tartalma nincs, csak tényleg értelmetlen hipotetikus filozofálgatás, amíg nem lehet ha nem is bizonyítékokkal, de minimum konzisztens és ismereteinkbe illő fizikai modellel alátámasztani.

2017. jan. 17. 10:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!