Miért ölnek ennyi pénzt a világűr kutatásába/meghódításába, annak ellenére, hogy ez nem szolgálja annyira az emberiséget, mint amennyibe kerül?
Gondolok itt pl. Indiára. Az ország vasúthálózatának legnagyobb része nincs rendesen felszerelve/kiépítve, nem beszélve az országban fellelhető nagyszámú nyomornegyedről, és magáról az emberek helyzetéről, de ők a Marshoz küldenek szondát. Szerintem vicc. Előbb a saját Földünkön kellene megoldanunk a problémákat, és majd aztán jöhetne az űr.
De persze ez minden űrkutatásban szerepet vállaló országra is vonatkozik. Én nem azt mondom, hogy egyáltalán nem kellene az űrkutatással foglalkozni, hanem azt, hogy jóval kevesebbet, és azt a pénzt más dolgok megoldására fordítani, amivel talán még az egész emberiség is nyerhetne. Persze ez a nagyvilágból, csak egy kisember szubjektív véleménye, de attól még lehet igaz.
Ráadásul olvasgassuk csak, hogy konkrétan itt, ezen a fórumon milyen reklámok is jönnek épp most:
"Szabadulj meg a gerinc é(!) ízületi fájdalmaktól az 1. használat után / Az amerikai egyetem(?) tudósai bebizonyították..."
"A memóriajavítás házi módszere 3 nap alatt / A 69 éves Ilona 1 egyszerű trükköt alkalmazott..."
"Egy tanárnő tragédiája 8 éves tanítványa jobban beszél nála angolul / nagymamája módszerével". Írásjel nuku. Értsd, ahogy akarod.
Látszik, hogy ezek a hirdetések totál hülyéknek készültek, és pillanatnyilag CSAK EZ VAN ezen az oldalon!
ÉS MI VAGYUNK A CÉLKÖZÖNSÉG!!!
Nagyon jó válaszokat kaptál kerdező. Annyit még azért el lehet mondani, hogy az űrkutatás hosszútávon nem csak hogy élhetőbbé teszi a bolygónkat, de meg is mentheti:
Hogyan vesszük észre az Armageddont okozó aszteroidákat? mivel hárítjuk el azokat? Mit csinálunk amikor a Nap már elpárologtat minden vizet a Földön? Hogyan hagyjuk el bolygónkat amikor már nem tud minket ellátni? Nem az a kérdés hogy lesznek e ilyenek, Hanem az hogy MIKOR!!!
Pillanatnyilag azt a kutatasi teruletet nézed le, ami megmenti a Te és unokáid életet...
Össze kéne vetni, hogy ami a mai életünkben jobb, kényelmesebb, biztonságosabb, mint mondjuk 100 évvel ezelőtt, annak hány százaléka volt egyértelműen a tudományos fejlődés eredménye.
Közel 100.
A tudománytól sajnálni a pénzt nem más, mint ma megenni unokáink kenyerét.
"Ettől az oktatás színvonala nem nőne"
De, nagyon is!
Olyan tanárok mennének oda dolgozni, akik képzettek, tehetségesek, elkötelezettek.
Olyan eszközök lennének ott, amelyekkel tanítani is lehet.
Olyan feltételek (épület, stb), amivel már tanítani is lehet.
Persze, ha nem lopnák szét az egészet.
#1:
Eddig és még ezután is egy ideig nőni fog az emberi populáció, de tudósok állítólag azt jósolják, hogy ha ez eléri a 10-15 milliárdot, akkor fokozatosan csökkenni fog a létszám. Ezt elvileg az alapján okoskodták ki, hogy eddig, ha a Földön valahol demográfiai csökkenés volt megfigyelhető, akkor ez fokozatosan átterjedt a többi földrészre is.
Ez csak egy hipotézis, de lehet beválik, és valószínűleg még a mi életünkben választ kapunk rá.
És mint írtam, nem csak Indiára gondoltam a kérdésfeltevés pillanatában, csak mint példát ezt hoztam rá. (És azt is írtam, hogy nem kellene az egész összeget másra áldozni.)
Egyébként van abban valami, amit mondasz.
#2:
Igaz.
#3:
Ha ez tényleg így van, akkor gyalázatos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!