Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Mi a véleményetek arról, hogy...

Mi a véleményetek arról, hogy a Rigvédában szerepel a fénysebesség adata?

Figyelt kérdés
Forrás: [link]

2016. aug. 2. 17:16
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:

*loikgusan -> logikusan.

Elnézést az elírásokért.

2016. aug. 13. 17:14
 22/25 anonim ***** válasza:

* egyes doku filmjeiben, hogy nem képes a mai tudomány felállítani több száz tonnás követ, és le is filmeztek kísérleteket erről.

Pardon! Több ezer tonnás kőtömböt.

2016. aug. 13. 17:23
 23/25 Mojjo ***** válasza:

@20: sokat írsz, de nagyon keveset mondasz. Tulajdonképpen az írásaid döntő hányada nem más, csak az "akadémikus" tudomány és az akadémikusok ekézése. Nem igazán látom ennek ontopic értelmét, sem itt, sem máshol, ahol ezt láthattuk tőled. Külön figyelemreméltó, hogy ilyen-olyan hozzád intézett kérdésekre, felvetésekre is ilyen áradatok jönnek releváns válaszok helyett. (Vagy pontosabban 10 sornyi hisztiző ekézésre jut talán 1 sornyi releváns gondolat.) Mivel ennyire el van tolódva nálad a fókusz, nyílvánvaló, hogy valami furcsa, személyes dolog van a háttérben. Az ekézéseid maguk nem, de ez a háttér minden irónia nélkül, őszintén érdekelne, ugyanakkor érdemes lenne kicsit jobban fókuszálnod az ontopic dolgokra.

Ennyit erről. Természetesen van annak egy diszkrét bája, hogy ezt taglalva én is erősen offtopic mezőkre kalandoztam - ismét -, de ennyi baj legyen.

Szóval fennen hangoztatod, hogy nincsenek eszközeink amivel böhöm nqgy köveket lehetne mozgatni és így-úgy állítgatni. Közben a logikát hiányolod, és arra hívod fel a figyelmet, hogy logikai fonalak mentén vitázzunk. Nos, akkor szó szerint idéznék magamtól:

"próbáljunk meg logikusan gondolkozni. A gépeink céleszközök - valamilyen konkrét feladatok elvégzésére fejlesztettük ki őket. Mivel a modern korokban soha senkinek eszébe sem jutott gazdasági értelemben releváns tömegben böszme nagy kötömböket mozgatni, így talán nem meglepő, hogy nincsenek olyan gépeink, amik erre a feladatra alkalmasak. Mi a túróért fejlesztett és gyártott volna bármely vállalat hatalmas pénzekért olyan gépeket, amik alkalmasak erre a feladatra, ha a kutya nem rendelne belőlük egyet sem, mert nincs valós igény rájuk? Szóval ennyit a gépekről."

Szóval, csak úgy az általad annyira emlegetett logika mentén: miért lennének szerinted ilyen feladatokra alkalmas eszközeink, ha nincs rájuk igény? Nem az lenne a meglepő, ha képesek volnánk a technikánk létező vívmányaival baromi nagy kőtömböket mozgatni, amikor ilyen valós feladatok nem léteznek jelen korban? Engem baromira meglepne, ha lennének eszközeink nem létező feladatokra. Ehelyett te azt csodálod, és abban látsz fene tudja mit, hogy nincsenek. Érdekes, csak így logikailag, nem?

Namost az, hogy nincsenek erre alkalmas eszközeink, szerinted mit bizonyít, azon túl, hogy a kutya nem akart ilyen eszközökbe ölni nagy pénzeket feleslegesen? Szerinted ez a puszta tény mutatja-e, hogy nem is lennénk rá képesek kellő időt, energiát és pénzt belefektetve, kellő motiváció mellett? Ha igen, akkor milyen logikai út vezetett ehhez a következtetéshez?

Látom, kerülöd ezeket a kérdéseket, mint a tüzet. Miért is?

Apropó: sikerült a dimenzió fogalmának utánanézni?

2016. aug. 14. 13:20
 24/25 anonim ***** válasza:

" Nem igazán látom ennek ontopic értelmét, sem itt, sem máshol, ahol ezt láthattuk tőled. "

A vaktában vagdalózó személyeskedést mellőzd, kérlek, ugyanis valószínűleg összetévesztesz engem más topic-belivel. Volt, ahol elismeréssel szóltál rólam (csak hát nem tudtad, h én írtam - a "h" rövidítést mások is használják, megjegyzem), ezt onnan tudom, hogy nem rejted a felhasználónevedet, ami a saját döntésed. A többség viszont rejti, én magam is, mert alapvetően anonim oldal ez.

Tehát kérlek, NE tippelgess, más kérdésnél én vajon mely válaszokat írtam és melyeket nem, mert a fentiek alapján tudom, hogy összekeversz engem másokkal (többnyire).

*

A csúsztatást, az akadémikus propagandát is fejezd be kérlek, akár ingyen teszed, akár ingyen teszed, esetleg akkor is, ha ingyen teszed.

Primitív módszered, h szimplán megfordítottad a vádakat.

Nem avval indult a párbeszédünk, hogy szapultam az akadémikusokat, hanem hogy ti lejáratjátok azon tudományokat, melyeket az akadémikusok is, és áltudománynak nevezitek, holott a ti hipotézises vallási tudománydogmátokon lenne érdemes elgondolkodnotok - még egyszer mondom, ti kezdtétek, én pusztán reagáltam rá, az igazságos pro és kontra gondolkodás fényében, ami általánosságban bár, de on-topic részemről a kérdésre, és ti legalább ennyire általánosítottatok / tértetek el a konkrét kérdéstől. Tehát a provokációt is mellőzd, kérlek.

Szánalmas a hozzáállásotok annyiból, hogy nagykorú embereket külön meg kell minderre kérni, de hát ugye mivel ti csak úgy "érdekmentesen" tevékenykedtek provokatíve és lejáratás okán, nem csoda, hogy inkább lealacsonyítjátok saját magatokat.

Javaslom, ne tegyétek, inkább tiszteljétek önmagatokat és másokat, megkérlek. Amit én megfogalmaztam, az reagálás gyanánt megfogalmazott kritika a többségi akadémikus hozzáállásról, teljesen megalapozottan.

*

Most pedig jöhet a hátulról mellbe szócsavarásotok folytatása ha ezen a szinten akartok maradni, pl hogy "nahát, miket hord itt össze ez a paranoid támadó" és hasonló módszerek, ha meg ugye leleplezi a sablonjaitokat valaki, hirtelen átmenetileg és ambivalens módon a szátokba adják, hogy játsszátok el készségest és udvariast - átmenetileg. Köszönöm, de nem kérek a megjátszásotokból se sablonjaitokból. Vitaképtelen infantilisekkel egy darabig vitázom, egy szint után nincs értelme. Jó étvágyat a kockacukorhoz, kedves Malvin - mondhatnám, ha én is direkt össze akarnálak téveszteni másvalakivel...? Szomorú ez a felszínes életvitel, amit folytatsz. Őszintén remélem, hogy egyszer megpróbálod szélesíteni a látóköröd és gondolkodásmódon önállóbbá, felnőttesebbé, mélyebbé teszed, mivel ez neked is jó tenne, kockacukor helyett.

2016. aug. 27. 14:30
 25/25 Mojjo ***** válasza:

@24: lehet rosszul tippeltem, ez edetben őszintén elnézésedet kérem. Én arra a topicra gondoltam, ahol Murguly úr agymenéseit hangoztatta _valaki_, a relativitáselmélet cáfolataként. Lehet nem te voltál, ez igaz. Ott arról az illetőről annyiban szóltam elismerően, hogy a szándékait jónak tételeztem fel, de ettől még sajnos áltudósok átverték, és hülyeségeket szajkózott vissza.

Amúgy megint sokat írtál, és közben nem mondtál semmit. Persze, ki kell adni a frusztrációt is, ami nyom belülről, értem én ezt, de emellett az ontopic részekre nem szeretnél esetleg válaszolni? Tudod, gépek, meg hogy miért nem vagyunk képesek bazi nagy kőtömböket emelgetni, ilyesmi. Szóval erre egy szót sem szeretnél írni? Ugyanis az a helyzet, hogy a vita elsősorban erről szól...

2016. aug. 27. 14:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!