Hogyan tanuljak kemiat úgy, hogy meg is értsem? Én vagyok ilyen hülye hozzá, vagy ezzel mindenki ennyit kínlódik?
Nagyon fontos lenne, hogy megertesem a kemiat, mert emeltszinten szeretnék belőle érettségizni.
Bevallom, alapiskolan szartam az egeszre, tiszta kettes-es tanuló voltam, örültem hogy nem buktam meg!
Azonban kiskorom óta orvos szeretnék lenni, és most jöttem rá, hogy ezért menyi áldozatot kell hozni ( nem csak ugy az ölembe pottyan egy orvosi diploma) !
Lelkileg készen állok az egeszre, azonban az agyamat nem igazan birom rahangolni a tanulasra!
Biologiaval nincs gond, mivel abban nagyon nincs mit erteni, csak megtanulni kell.
Azonban a kemia mar nem ilyen egyszerű! Eloslvasom az anyagot egyszer,kétszer, háromszor..., es meg mindig nem ertem! Ugy erzem magam, mint egy földönkívüli, aki épp most csöppent erre a bolygóra! Érdekel a kémia, és szeretem is, azonban egyszerűen nem értem! Hogyan érezzel rá a kemia logikajara? Nekem ilyen nehez a kemia, vagy erre tenyleg kell egy bitonyos adotrsag?
Az akaraterőm megvan, de mivel soha semmit nem értek belőle, ezért.mindig elemegy a kedvem a tanulástól!
Mivel tudnám egyszerűbbé, és érthetőbbé tenni a tanulast?
Nagyon örülnék, ha valaki tudna segíteni!
"Az aki azt mondja, hogy egy kémia IQ-ból megoldható, valamint nagyon egyszerű az emelt érettségi az látott már érettségi feladatlapot?"
Nem mondtam olyat, hogy IQ-ból megoldható az érettségi. Csak annyit, hogy a tananyag megértéséhez elég 90-100-as IQ.
"az látott már érettségi feladatlapot?"
Idén érettségiztem kémiából emelt szinten. Előtte meg kb. az összeset végignéztem 2005-ig, de sebaj. :)
"A mai emelt szintű érettségik bármelyikéről elmondhatók, hogy nem egyszerűek, sőt az utóbbi években igencsak OKTV szintet súrolnak"
Ez azért erős túlzás. Az emelt kémia például nem sokkal nehezebb a középszintűnél. Az elméleti részben nem is nagyon észrevehető a különbség.
A számolások között valóban előfordul néha egyszerűbb versenyfeladat is, de az idei érettségin például olyan feladatok voltak, amik középszinten is elmentek volna.
Alapvetően nem nehéz, mert mindig ugyanazok a típusfeladatok vannak, és ha sokat gyakorolsz, a fejedben már kifejlődik egy-egy algoritmus minden feladattípusra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!