Hogyan lehet áthidalni egy ilyen evolúciós "ugrást"?
Itt a fórumon olvastam valamelyik evolúciós vitában, hogy egy majom fajnak és az embernek azért nem lehet közös utóda, mert az emberek kromoszómaszáma eltérő, ami a majomban még két kromoszóma, az az emberben fúzionált egy kromoszómává.
Ha egy populációban feltűnik egy olyan egyed, aminek ilyen fúzionált kromoszómája van, az hogyan örökítheti tovább a genomját, ha már szaporodásképtelen a többiekkel?
Ja... amúgy növények esetén még gyorsabban változhat a kromoszómaszám. Elég ha megnézzük, hogy a repce esetén mi minden történt a termesztése során:
A leginkább termesztett változatok:
Brassica juncea: 18 pár kromoszómával rendelkezik
Brassica oleracea: 9 pár kromoszóma...
Brassica rapa: 10 pár kromoszóma...
Brassica napus: 19 pár kromoszóma...
@Outcast: „Oké, de én nem is azt kérdeztem meg hogy lehet-e gyereke normál emberrel, vagy hogy életképes lesz-e”
Bocsáss meg, akkor félreértettelek, pedig a #18-ban ezt írtad: „De a fúziós ember csak olyan emberrel tud szaporodóképes utódot létrehozni, aki ugyanolyan, fúzionált kromoszómával rendelkezik, nem?”
A fúziós emberünk már megvan, és a fúziós emberünk lehetséges eredményes párosodásáról is szól ez a cikk, ahol a másik fél ’normál’ ember (itt a lehetséges kimenetek tárgyalása a cikk közepén (is) van):
Én csak erre a kérdésedre válaszoltam.
Utána még ezt is kérdezed a #18-ban: „Ha egy normál emberrel lesz utóda, akkor az adott utód nem lesz meddő?”
Ez már inkább egy második kérdésnek tűnik. Ha félreértettem, elnézést.
Tehát arra az utódra gondolsz, ami a ’normál’ meg az eleve fuzionált nászából született?
Outcast...
Lehet, hogy én se vagyok érthető...
A lehetséges kimeneteket látva, azt nem értem, hogy szted' mi a különbség a fúziós bébi, meg az apa között, ha az apa amúgy bizonyos esetekben szaporodóképes normál párral is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!