Hogyan lehet egy krumplival vagy egy citrommal megvilagitani egy izzót?
Figyelt kérdés
2016. ápr. 7. 18:17
1/7 A kérdező kommentje:
Ja es 10.-es vagyok, szoval ne ilyen hiperszuper cuccokat mondjatok:D
2016. ápr. 7. 18:22
2/7 anonim válasza:
Az a lényeg hogy két különféle anyagból készült szeget dugsz bele. Mindkettővel reagálnak a krumpliban lévő savak, csak az egyik elektronfelvétellel, a másik elektronleadással járó reakció.
3/7 anonim válasza:
Egy krumplival és egy citrommal sehogy. Áramforrást készíthetsz ezekből, ahogy fentebb írták (pl. rezet és cinket szúrsz a citromba stb.), de ez igazából nagyon kicsi áramerősséget produkál, egy izzót soha nem fog kigyújtani. Csináltam már ilyet, és nem működött. Mértem az áramerősséget, és folyamatosan ingadozott.
4/7 anonim válasza:
5/7 Walter_Dornberger válasza:
Az elv: galvánelemet kell készíteni a krumpli vagy citrom elektrolitjába merülő (beszúrt) elektródokkal.
Ez azonban nem fog izzót kigyujtani, mert nagy a belső ellenállása.
6/7 Walter_Dornberger válasza:
talán led diódát igen, mert ahoz néhány mA áramerősség is elég.
7/7 anonim válasza:
köss sorba több citromot, pár kilot, akkor lehet hogy pislákolni fog :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!