1 éves babának már adható sertéspörkölt? Kicsi szafttal, húsival, krumplival.
Attól függ, hogy mennyire sok benne a zsiradék. Mert az elég szépen meg tudja hajtani a gyereket.
Pörköltet én inkább több hagymával csinálom és nagyon kevés olajjal, az állaga a hagyma levétől ugyanolyan lesz. Ha a gyerek kapja, akkor borsot nem teszek bele (felnőttek tányéron borsoznak maguknak), sót kevesebbet, az szintén könnyen pótolható tányéron.
Csípős se kerül bele.
Szóval sok múlik az elkészítés módján. Ha nem tocsog a zsiradékban, akkor kaphat - feltéve, ha előtte már minden összetevővel találkozott.
én már adogattam neki ennyi idősen, de úgy, hogy amikor már kábé kész volt a pöri, akkor kivettem neki előre 1-2 napra, és csak utána tettem bele a borsot, meg a tejfölt.
Így ő egy "light" verziót kapott, hagymával, sóval, de bors nélkül (tejfölt ugyan eszik már, de gondoltam így tovább friss marad amit kiszedtem neki)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!