Nyári tűző napon délben kb. hány tükörrel kellene egy sötétre színezett nyitott sörösdobozt megvilágítani ahhoz, hogy a benne levő víz elérje a forráspontját?
A naperőmű a nap FÉNYenergiáját használja, amire te készülsz az pedig a HŐenergia. Nem mindegy.
Amúgy el lehet érni. Ha egy hajót fel tudnak gyújtani megfelelően fókuszált tükrökkel, akkor fel lehet vele a vizet is melegíteni.
Egy tükör is elég, de az homorú legyen, és viszonylag nagy.
Tavaly Németországban (Rosenheim) láttam egy kísérleti üzemet, ahol nagytisztaságú fémeket állítottak elő ilyen eljárással, tehát egy folyadék felforralása nem probléma.
Az igaz, hogy homorú tükör jobb lenne erre a célra, de azt normális áron nem tudsz szerezni, igy marad a síktükör.
Javaslom -költség kímélés céljából- a sík felületre felragasztott alumínium fóliát, szerintem 1 nm felülettel felforralsz egy-két liter vizet, de mi van, ha elfogy?
Kíváncsi vagyok, hogy sikerül, majd írjál.
A "turbinám" lapátjai egyszerű hajlított műanyagból lesz, például egy pudingospohár darabjai, az már alapból görbe. De azt majd kikísérletezem, hogy hogy sikerül forgómozgást létrehozni. Ha már forog, az fél siker, az meg majd kiderül, hogy mekkorára kell méretnövelni ahhoz, hogy egy kis villanymotort megforgasson.
Az alufóliás ötlet jónak tűnik, köszönöm! :)
Majd szóbeli után indul a kísérlet. :)
felejtsd el a vízmelegítést. alapból harmatgyenge, viszonylag használhatót építeni meg meghaladja a képességeidet.
inkább tanulmányozd ezt:
vannak magyar fórumok is, hogy hogyan lehet házilag csinálni.
Kedves elsőválaszadó:
"A naperőmű a nap FÉNYenergiáját használja, amire te készülsz az pedig a HŐenergia. Nem mindegy."
A naperőművekben is olajat melegítenek...
Én egyszer egy 80centis polírozott krómozott parabolaantennát használtam ilyen célra. nem ez az offszetes fajta, hanem a régi sima parabola
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!