Honnan megy bele a kálcium a tehéntejbe, amikor a tehén csak füvet eszik?
Egyszerű kóstolással megállapítható, hogy a sóskában, vagy a spenótban van-e sok oxálsav. El kell rágcsálni nyersen egy spenótlevelet, aztán egy sóskalevelet. Amelyiket savanyúnak érzed, abban van sok oxálsav.
A spenótlevél körülbelül annyira savanyú, mint a fejes saláta.
Az egy teljesen más kérdés, hogy a [link] vagy a webbeteg.hu vagy egy képes női hetilap gasztrobloggere mit tart magas oxálsav tartalmű ételnek [úgy, hogy fogalma sincs, mi az az oxálsav, csak írkászik róla]. Tudom, a neten teljesen alaptalanul terjed ez a nézet, hogy a spenót oxálsav tartalma magas. De valószínűleg olyanok terjesztik, akik nem tudnak különbséget tenni a spenót és a sóska között. És ha a boltban parajpürét lát fagyasztva, arról azt hiszi, hogy az egy harmadik féle levélzöldség, a spenót és a sóska mellett.
"Amúgy meg nem minden sav savanyú"
Itt nem általában a savakról beszélgetünk, hanem az oxálsavról. Az oxáslsav savanyú!
"ha kötött formában van a sav, akkor már nem az ő ízét érzed"
Ha kötött formában van, akkor már nem köti meg a kálciumot, amitől itt paráznak sokan...
Ez nem éppen egy orvosi szaklap, de én erről beszéltem (eredeti forrásomra már nem emlékszem ,de tartalom egyezett):
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!