Honnan megy bele a kálcium a tehéntejbe, amikor a tehén csak füvet eszik?
Hogyan produkáljak bizonyítékot? Lefolytassam ugyanazt a kísérletet, amit Kervran a csirkékkel? Nem "világraszóló felfedezés volt", hanem ahogy írtátok "megkapta az oltást", a fizikusok és biológusok kijelentették, hogy ilyen márpedig nincs, és nem voltak hajlandóak tovább foglalkozni a témával. Ahogy a wikis szócikk tökéletesen összefoglalja:
"Proponents of biological transmutations fall outside the mainstream and _are not part of the scientific discourse_."
Ennyi, slussz.
A magyar társadalom egy hatalmas léptékű kísérletet folytatott le az elmúlt 1000 évben, mielőtt a konyhasóhoz kálium-jodidot kezdtek adagolni. Mint utaltam rá, a Kárpát-medence talajának jódtartalma elhanyagolható, így aki itt él, a tudomány mai állása szerint meg kéne halnia jódhiányból eredő immunelégtelenségből következő fertőzéses betegségek tucatjaiban. De nem teszi. Pl. mert fogyaszt tejet, tejtermékeket, amiknek köztudottan magas a jódtartalma. Honnan került a jód a tehén tejébe? A fűből, amit lelegelt. Honnan jut a fű jódhoz? A talajból? Ezt magyarázza meg nekem valaki tudományosan...
Youtube-on Egely előadásában hallottam a hidegfúzióról.
Vekerdy írta a rádióriportokat közreadó könyvében (Lélek jelenlét), hogy köztudott, hogy a Balaton vizének régen magas volt a jód tartalma.
Csak a kálcium miatt felesleges tejet inni, a magvakban sokkal több van, a mákban 25x annyi.
Calciumquellen[Bearbeiten]
Ungefähre Calciumgehalte in mg pro 100 g Lebensmittel (verzehrbarer Anteil):
* Samen
o Mohn: 2500 mg
o Hanfsamen: 144 bis 954 mg[30]
o Sesam: 800 mg
o Mandeln, Haselnüsse und Amarant: 200 bis 250 mg
o Paranüsse: 170 mg
o Gekochte Sojabohnen: 70 mg
o Hafermehl und Sonnenblumenkerne: 50 mg
* Milchprodukte
o Käse
+ Hartkäse: 1100 mg bis 1300 mg
+ Schnittkäse: 500 mg bis 1100 mg
+ Weichkäse: 300 mg bis 500 mg
o Milch, Joghurt und Kefir: 100 mg bis 150 mg
o Molke: 70 mg bis 100 mg
* Gemüse
o Brennnesseln: 360 mg
o Grünkohl, Petersilie: 200 mg bis 250 mg
o Brunnenkresse, Löwenzahn und Rucola: 150 mg bis 200 mg
o Chinakohl, Fenchel, Broccoli, Meerrettich: 100 mg bis 150 mg
o Bleichsellerie: 80 mg
o Rote Rüben: 20 mg
* Früchte
o Getrocknete Feigen: 250 mg
o Bananen: 8 mg
* Vollkornbrot: 50 mg
* Mineralwasser: 2 mg bis >500 mg [31]
Magnesium kommt als Verbindung in vielen Lebensmitteln vor, insbesondere in
* Vollkornprodukten (zum Beispiel Vollkornbrot, Reis, Cornflakes, Vollkornnudeln)
* Mineralwasser, insbesondere Heilwasser
* Leitungswasser ausreichender Wasserhärte
* Leber
* Geflügel
* Fisch
* Kürbiskernen, Sonnenblumenkernen
* Schokolade
* Nüssen
o Cashewnüssen
* Erdnüssen
* Kartoffeln
* Gemüse
o Blattspinat
o Kohlrabi
* Früchten
o Beerenobst
o Orangen
o Bananen
* Sesam
* Milch und Milchprodukten
* Haferflocken
* Zuckerrübensirup
"A valódi oka annak, hogy ezt a kérdést föltettem az, hogy vegetáriánus vagyok, és csak a kálcium miatt eszem tejtermékeket, de szeretném azokat is elhagyni."
Előbb-utóbb csak eljutsz a fényevéshez. Onnan meg egyenes az út a proszektúráig.
Kérdező:
Vegetáriánusként ne feledd, hogy ha pl. véletlenül spenótot eszel, akkor az összes akkor egyéb úton bevitt kalciumot (és még sok más ásványi anyagot) buktad.
Vegaként sem szabad abban a tévhitben elveszni, hogy minden állati eredetű rossz és minden növényi jó.
Erősebben tervezned kell az étkezésedet, mint egy mindenevőnek, hogy ne produkálj hiányt semmiből.
Ehhez az alap késztetésed láthatóan megvan, de ne hagyd magad az egészségestől elvezetni csak az "elv" miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!