Hol tudnám megnézni, hogy mikor melyik bolygó hol jár a Naprendszerben?
Köszi szépen! Megvan az időbeállító, és rájöttem, hogy én is tévedtem. A Nap mindig abból a csillagképből süt le ránk, amiben éppen vagyunk... ... ... Az asztrológiai naptár pont erről lett kitalálva, hogy ha most éppen bika van, vagy halak, akkor EGÉSZ NAP abból süt le ránk a Nap, nem változik óráról órára. Ezt most ez alapján a program alapján vettem észre.
De ez így nagyon jó, hogy megvan a bolygórendszer a világűrből nézve is, meg a Földről nézve is, szuper! Csak a Holdfázisokra nem jöttem még rá, hogy hogyan nézhetném a Földről! Illetve egy módot találtam, ki lehet gombostűzni a képernyő közepére a Holdat (vagy a Napot stb.) a távcsöves funkcióban jobb oldalt legalsó világoskék jelre kattintva. Egyenlőre még csak így tudom nézni a Holdfázisokat sajnos...
De én úgy tudom, hogy a Hold járása nem mindig egyforma. Van amikor egészen lent halad el az égen, és van, amikor egészen fönt, ez a kettő váltja egymást. Ezt vajon hogy tudnám megnézni rajta?
Látom, hogy itt van a horizont is, csak valahogy nekem nem jön be olyan igazi távcsöves formában, ahogy a Földről látnánk, mozog minden össze-vissza... Nem nagyon tudom beállítani.
Az időbeállítónál meg azt látom, hogy az nem egy naptár, hanem az idő múlásának a sebességét és az irányát (jövő felé, vagy a múlt felé haladjon) lehet vele változtatni. Csak egyetlen fix pontot lehet kijelölni a naptárban, ami mindig a MOST - de viszont bárhol le lehet állítani a szünettel az idő múlását. Szóval, ha 2008-ba akarsz elmenni, vagy 1935-be, akkor az idő múlásának a sebességét kell megnövelni, és azt, hogy a múlt felé haladjon... :)
A csillagképek meg latinul vannak felírva, a tizenkét ismertet kikerestem, hogy magyarul melyik-melyik:
Kos - Aries
Bika - Taurus
Ikrek - Gemini
Rák - Cancer
Oroszlán - Leo
Szűz - Virgo
Mérleg - Libra
Skorpió- Scorpio
Nyilas - Sagittarius
Bak - Capricorn
Vízöntő - Aquarius
Halak - Pisces
A dátumhoz ne a kis háromszögre kattints lent, hanem mellette középen a széles sávra, amin a dátum van. Én így be tudtam állítani a 2017. augusztus 21-i napfogyatkozást is.
De arra nem jöttem rá, hogy lehet rögzíteni egy bolygót, amikor ketyeg az óra. :(
Kattints rá először egyik égitestre, utána jönnek elő a világoskék opciók jobb oldalon, a legalsó a kiszögezés.
Ha nem tudsz menés közben rákattintani, az idő múlásánál a play gomb mellett van egy szünet.
Köszi a naptárt, megvan! :)
Csillagképek rajzos ábrái érdekelnek? Ezt találtam:
Ebből csak az egyik (északi) félgömböt találtam meg sajnos, nem tudsz még ilyen minőségű ábrát ezekről? (Nem is mindenben egyezik azzal, mint amit most mi nézegetünk, az ikrek, a rák, stb., eltérések vannak.)
Megvan a rögzítés gomb. Így tényleg egyszerűbb, mint ahogy én csináltam. :)
Jó ez a kép, de én sajnos nem ismerek ilyeneket, nem tudok jobbat linkelni.
Ezek nagyon jók, köszönöm szépen! Majd tanulmányozom őket. Az elején rögtön feltűnt az elsőben, hogy a rák különbözik, szóval ez már a harmadik formája a rák alakzatnak, amit látok (azon a képen is más volt, aminek a címét én küldtem, meg ezen az intelligens weboldalon is).
Nem tudod, hogy ez miért van? Biztos más különbségek is vannak.
Észrevetted az általad küldött weboldalon azt a sok üstököst? Milyen érdekes! Én eddig nem is tudtam, hogy van három állandó üstökösünk, és hogy ezeken kívül még öt fordult meg a környezetünkben most, 2012-13. körül (ráadásul mind egyszerre...).
Amennyire tudom, a csillagképek alakzatai elég önkényesek, hogy hogyan kötik össze őket vonalakkal. Valójában ezek történelmileg alakultak ki, és más népek másként látták ezeket. Csillagászati, tudományos körökben nem is igazán szokás vonalakat húzni, esetleg a könnyebb felismerés miatt. Inkább a csillagképek határai lettek pontosan meghúzva. (Bár ez is önkényes, de legalább egységes, csillagász körökben.)
Itt pl. így jelölik a rákot, a területe pedig a világos rész.
A vonalak csak a megtalálást segítik, hagyomány alapon.
De ezen az oldalon, ha lejjebb tekered, megvan az összes csillagkép hivatalos határa.
Itt az állatövi csillagkép határok valószínűleg nem fognak egyezni az asztrológiai határokkal, de a csillagászok ezt használják. (Az asztrológiában meg azt hiszem egyenlően vannak elosztva 12 azonos szélességű szeletre.)
Nem számoltam meg, de úgy emlékszem, a teljes égbolt hivatalosan 88 csillagképre lett osztva, ezen belül 12 van, ami keresztezi az ekliptikát, tehát a Nap látszólagos útját. (A linken lévő kis képeken a kék vonal.)
Az üstökösök nekem is feltűntek, először nem is tudtam, mik azok. :)
Nagyon jó, hogy azokat is lehet így követni. Én is néztem, melyik jár erre mostanában, de valószínűleg szabad szemmel ezek közül csak kevés látható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!