Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Mi okozta az univerzumot...

Mi okozta az univerzumot létrehozó ősrobbanást?

Figyelt kérdés

Lehetséges hogy mindent isten hozott létre?

(nem hiszek istenben, de nem találok magyarázatot erre a kérdésre, tényleg isten hozott létre mindent ami van)

2010. márc. 23. 22:03
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
11 millió ilyen kérdés volt már, nem igaz hogy egyet nem tudtál találni!
2010. okt. 10. 20:02
 22/31 anonim ***** válasza:

előző vagyok

nem kötözködésből mondom

2010. okt. 10. 20:03
 23/31 anonim ***** válasza:

Valaki már írta és vele értek egyet,h ha van Isten,akkor azt nem teremtette semmi,hanem öröktől fogva van és lesz is.

Tényleg durva belegondolni,h mindig is volt és lesz is...ebbe az egészba kb beleőrül az ember,ezekbe a végtelen fogalmakba és ,h tényleg nm kapunk választ rá... meg,h hova kerülünk a halálunk után és,h HOL voltunk születésünk előtt...mert azt nem tudom elképzelni,h sehol...ha csak kis lélek nélküli sejtek lennénk ,akkor megérteném h nem volt előtte semmi,de az,h az ember öntudata és ez a "megfigyelő" ne lett volna sehol :O

Képtelenség elhinni,ahogy azt is,h minden múlandó és itt kell hagynunk egyszer mindent...

2010. okt. 10. 21:21
 24/31 anonim ***** válasza:

Utolsó vagyok- még annyi,h szerintem Isten és az ősrobbanás nem zárja ki egymást.

Amúgy van egy olyan elmélet is,miszerint az egész világon csak a Földünk létezik és minden ahhoz viszonyul,magyarul mi vagyunk minden az egész végtelenségben.

Érdekes ez is. Nem fogunk rá választ kapni egyenlőre de jó ezeket a különböző elméleteket hallani és fantáziálni :D

2010. okt. 10. 21:24
 25/31 anonim ***** válasza:
"Amúgy van egy olyan elmélet is,miszerint az egész világon csak a Földünk létezik és minden ahhoz viszonyul," Ha jól emlékszem ezt hívják heliocentrikus, azaz földközpontú világképnek. Kicsit elavult már...:D
2010. okt. 11. 01:05
 26/31 anonim ***** válasza:

Az Elme...az egyetlen dolog, ami létezik valójában...az egyetlen OK. Ugye a "semmi" léte örök...ahogyan a minden léte is az...ez az Elme a minden, így nem keletkezett..viszont mindennek, ami megjelenik az OKA. S ezzel választ kaphatunk arra is, hogy miért más és más az anyag szerkezetébe belekódolt tulajdonságok...és mi adja a körülményeket az anyag változásához.

üdv

25/F

LastOne.Left

2010. okt. 11. 10:49
 27/31 anonim ***** válasza:

A tudományos téren maradva: a húrelmélet viszonylag elképzelhető magyarázatot ad, miszerint a világ tizen, vagy huszon akárhány dimenzióból épül fel, és a mi világegyetemünkön kívül ezek a sokdimenziós húrok akár egy membrán léteznek. Az ősrobbanáskor megjelent rengeteg anyag és energia, illetve a világegyetem eddigi tágulása a két membrán egymással való ütközése (ez a pillanat volt az ősrobbanás, ahol a két membrán összeért) és a két membrán távolodó fala határolja a világmindenséget.

Ugyan ez is egy elmélet csak, és én baromi pontatlanul vázoltam fel (eléggé elvont számomra a rengeteg dimenzióból álló dolgok :) ) De egyelőre ez számomra a legelfogadhatóbb, és legtöbb választ adó elmélet.

Az pedig, hogy mi az igazság, hát, talán egyszer majd kiderül :)

2010. okt. 11. 12:35
 28/31 anonim ***** válasza:

Az anyag körforgása örök. Mindig létezett és mindig létezni is fog. Aztán valahogy összezuhan a világmindenség és kezdődik minden elölről. Én azt az egyet nem értem, hogy miért nem tudják azok az anyag örök mivoltát elfogadni, akik istenét minden további nélkül el tudják fogadni ...

maci

2010. okt. 11. 13:21
 29/31 anonim ***** válasza:
Mert ahhoz nem lehet imádkozni, meg nem ígér örök bulit 'odafenn'.
2010. okt. 11. 15:23
 30/31 anonim ***** válasza:

Gábor Maci.

szerintem azért nem tudják elfogadni az anyag örök mivoltát, mert azt hiszik az Istenük valami különálló hatalom az anyagtól...én pedig azt mondom, amit te, miszerint az anyag körforgása örök...de nem vak szerencsék, és véletlenek sorozata...hanem tudatos a megjelenése, amit egy "mögötte álló" Szellem, Erő, Elme manifesztál, saját magából. :)

üdv

25/F

LastOne.Left

2010. okt. 11. 17:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!