Ha jól értelmeztem az én műveletlen paraszt eszemmel, akkor tömören az lenne a válasz a kérdésre, hogy a feketelyuk már nem bírta a sok cuccot amit 'beszippantott'.
Én úgy gondolom hogy isten nem létezhet mert csak úgy nem tűnik elő a semmiből, valahogy pedig neki is létre kellett volna jönnie.
Szerintem vagy egy fejlett civilizáció kísérlete az egész univerzum ami talán egy kis molekula csak az ő laboratóriumukban, vagy valami ultra bonyolult dolog amit soha nem fogunk megérteni.
Azt mondják hogy 2 kis részecske összeütközött és ez okozta az ősrobbanást, de azoknak a részecskéknek is keletkezniük kellett valahogy.Lehet hogy nem volt semmi azelőtt, szó szerint semmi, és ismeretlen okból hirtelen megszületett a mi univerzumunk.
2010. márc. 25. 22:27
14/31 anonim válasza:
Tegyük fel,hogy Isten hozta létre.Akkor viszont az az én kérdésem,hogy Istent ki hozta létre?És aki Istent létrehozta,őt ki hozta létre,és így tovább....Hogy az ősrobbanás mitől következett be,senki nem tudja biztosan.Találgatnak a tudósok is,kutatnak,bizonyítékokat gyűjtenek.Szerintem ha valaki minden kétséget kizáróan megválaszolja a kérdést,100%,hogy Nobel-díjat fog kapni!!!De erre valószinüleg soha nem fog sor kerülni
2010. márc. 26. 07:58
15/31 A kérdező kommentje:
én olyat hallotam hogy két univerzum öszeütközött és ugy keletkezett!
isten nem akarja hogy bárki is megtudja hogy keletkezett az ösrobbanás!
2010. márc. 27. 21:04
16/31 anonim válasza:
ha két univerzum összeütközött, azoknak is kellett keletkeznie valahogy. Nem tudjuk elképzelni a semmit, ez elég érdekes, meg nekem idegesítő is. Gondolom egy nagy feketeség ennyi, de annak is keletkeznie kellett valahogy..felfoghatatlan...
2010. márc. 29. 10:36
17/31 anonim válasza:
lehet,hogy egy kakaómanó hozott létre mindent:lila zsiráfokat összegyúrt egy lábosan kaporral,gyros szósszal,és esszenciális aminosavakkal...aztán kezdetét vette az evoluciós továbbfejlődés.
2010. ápr. 1. 15:54
18/31 anonim válasza:
Aki írta, hogy Istent ki hozta létre, és így tovább... Nos szerintem ez a mi eszünkkel felfoghatatlan. Mi úgy tartjuk rendjén a dolgokat, ha annak van kezdete és vége. De lehet, hogy ez csak a Földön van így. Nem tudjuk, és szerintem soha nem fogjuk megtudni, hogy hogy keletkezett ez az egész.
Ez olyan, mint az a fogalom, hogy végtelen.
2010. okt. 10. 15:26
19/31 anonim válasza:
Én is a 15.26ossal értek egyet. Isten szerintem végtelen, nem volt létrehozója mivel ő mindigis volt, akkor amikor a Föld még sehol sem volt. Csak a mi hozzá képest kicsi agyunk ezt nem tudja bemérni, képtelenek vagyunk felfogni hogy mi az a végtelen. Ez olyan mintha teszem azt, örökké élnénk. Az meddig tartana? Ugye örökké, de az mennyi? Tudjuk hogy végtelen, nem érne véget soha, mégse tudjuk felfogni...ez lehet Istennel is a helyzet. Én hiszek Isten létezésében egyébként, bár vallásos nem vagyok de az már egy más téma.
2010. okt. 10. 16:50
20/31 anonim válasza:
Az univerzumot létrehozó ősrobbanást nem okozta semmi. Legalábbis semmi olyan amit fogalmainkkal körülírhatnánk. Aki ragaszkodik az oksághoz, mely szerint MINDEN-nek oka kell hogy legyen - amint előttem már néhányan oly bölcsen kifejtették - valóban nem elégedhet meg valamiféle isten feltételezésével, mert az álláspontja csak akkor következetes, ha istent sem veszi ki ebből az oksági láncolatból. Aki pedig ragaszkodik ahhoz, hogy márpedig KELL lennie egy első oknak, mint Aquinoi Tamás, vagy Szt. Ágoston, annak arra kérdésre kell megfelelnie, hogy miért ne lehetne ez az első ok éppen az ún. ősrobbanás. Ebből mindenki láthassa, hogy én nem hiszek istenben.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!