Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Mi okozta az univerzumot...

Mi okozta az univerzumot létrehozó ősrobbanást?

Figyelt kérdés

Lehetséges hogy mindent isten hozott létre?

(nem hiszek istenben, de nem találok magyarázatot erre a kérdésre, tényleg isten hozott létre mindent ami van)

2010. márc. 23. 22:03
1 2 3 4
 1/31 A kérdező kommentje:

rossz helyre írtam a kérdést már nem tudom áthelyezni bocs mindenkinek!:)

azért várom a válaszokat

2010. márc. 23. 22:04
 2/31 anonim válasza:
Az istenhívők szerint igen. A fizikusok kicsit másként látják, bár kétségkívül ők sem tudnak mindent, a legizgalmasabb az első 10^(-35) másodperc lehetett.
2010. márc. 23. 22:15
 3/31 anonim ***** válasza:

Nem valószínű, hogy valaha is válasz születik a kérésre. Hiszen mi e világi lények vagyunk, hogyan is beszélhetnénk nem e világi dolgokról úgy, hogy azok "jelentésével" tisztában lennénk, tehát nemcsak beszélünk róla, de tudjuk azt is, hogy miről beszélünk. Hiszen mi ehhez a világhoz kötünk mindent. Hasonló ez mint az hogyha elképzelsz egy beszélő kutyát, akinek megpróbálnád elmagyarázni a szineket. A kutya mondhatná, hogy "piros", sőt azt is mondhatná, hogy tudja mit jelent, valójában viszont nem. Aminek tudatában vagyunk az biztos, így a mi létünk is biztos. "Gondolkozom, tehát vagyok" - hiszen hogyan gondolhatnék a létezésre, ha a nem lennék tudatában annak, mi is az hogy "létezés". Ez viszont csak akkor lehetséges ha létezek. (Talán nem jó a gondolatmenet, de majd egy filozófus ha véletlenül erre téved kijavít)

Ha a világunk valaha keletkezett, akkor az azt megelőző állapotokat nem tudjuk elképzelni (ez nem is csoda), viszont létrehozhatunk modelleket (pl fizikát) amivel talán közelíthetjük a viselkedését.

Ezzel a gondolatmenettel nem zártam ki Isten létezését. Én hiszek benne.

2010. márc. 24. 01:19
 4/31 anonim ***** válasza:
A CERN-ben jelenleg folyó kísérletek valószínűleg közelebb viszik ennek a kérdésnek a megértéséhez az emberiséget.
2010. márc. 24. 01:49
 5/31 anonim ***** válasza:
54%

Durva belegondolni hogy mindez milyen hamar végetérhet...

Elég ha összeomlik egy feketelyuk a közelben és felrobban..

Nem oylan rég volt egy nagyobb aszteroida ami nem messze húzott el a föld mellett.. talán 2 ezer kilométernyire...

Szinte hajszál hiján múlott, és az egészre utólag jöttek rá...

Marhára nem figyel senki semmit, nem vigyáz ránk senki

Itt vannak az atomfegyverek a lézeres célzóberendezések, de egymást lövik vele az emberek, semmi elhárítás nincs iylen esetekre...

2010. márc. 24. 02:43
 6/31 anonim ***** válasza:
83%

Én annak idején úgy tanultam hogy egy végtelen tömegű végtelen sűrűségű végtelen gravitációjú anyag meghasadt.

Aha és előtte mi volt? Honnan a gennyből volt az az ősanyag.

Szenzációs kérdések ezek, ha megfejtené valaki kiderülne, hogy nem is létezünk.

2010. márc. 24. 03:00
 7/31 anonim ***** válasza:
Van egy elmélet, miszerint több egymást követő Ősrobbanás létezik. Tehát előtte is volt valami, talán hasonló dolog, galaxisok, csillagrendszerek, aztán robbanás, létrejön az új és így tovább. Persze, ez is csak találgatás, arra nem nem is válasz, miért történt mindez.
2010. márc. 24. 08:57
 8/31 anonim ***** válasza:
52%
nincs rá magyarázat,mert istent nem lehet megmagyarázni.fogadd el,hogy minden csak létezik és kész,tudom nagy a kisértés de fölösleges ezen filózni
2010. márc. 24. 09:03
 9/31 anonim ***** válasza:

Nade ki hozta létre Istent, aki aztán létrehozott mindent???

Amúgy meg az ősrobbanás a közgazdászok miatt volt.

2010. márc. 24. 09:58
 10/31 anonim ***** válasza:
jaja, ha Isten teremtette volna, őt ki hozta létre? Meg Isten körül mi volt akkor? ezt az egészet szó szerintem nem lehet épp ésszel felfogni, megérteni.
2010. márc. 24. 10:37
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!