Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Mi a deriválás pontosan?

Mi a deriválás pontosan?

Figyelt kérdés
Valami támpont kellene, hogy mégis mi ez. Azt tudom, hogy be kell tanulni hozzá egy marék képletet. A megfelelőbe behejettesíteni a függvényt, nagynehezen végigszámolni és kapok egy értéket. Ez az érték, ha jól tudom az eredeti függvény egy adott pontjához húzott érintő meredeksége. Ennyi fogalmam van a dologról. Honnan tudom, hogy melyik pont az amihez az egyenest húztam? Valaki el tudná nekem mondani ezeket a dolgokat vagy belinkelne oldalt ahol ezt megértetik velem?
2015. ápr. 26. 23:13
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
sose értettem ez a könyv úgy most konkrétan mire jó... csinálsz egy feladatot már okosabb vagy mint fél óra olvasgatás után...
2015. ápr. 27. 13:26
 12/17 Wadmalac ***** válasza:

"csinálsz egy feladatot már okosabb vagy mint fél óra olvasgatás után..."

Aztán elméleti alapok nélkül hogyan?

A kérdezőnek pont az az olvasgatás hiányzik.

2015. ápr. 27. 13:49
 13/17 anonim ***** válasza:
Tudom ajánlani a Bolyai sorozatos "Differenciálszámítás" példatárat, tele van kidolgozott feladattal. és némi light elmélet is van benne. Ha mélyebben érdekel, akkor egy komolyabb analízis könyvet nyiss ki...
2015. ápr. 27. 15:30
 14/17 Wadmalac ***** válasza:

#13:

A 10-esben belinkeltem pdf-ben a Bolyait. :)

2015. ápr. 28. 07:03
 15/17 anonim ***** válasza:

Óóó, akkor nem sok kérdés maradhat!

Vagy ha maradt több kérdés, amit az a példatár nem válaszol meg, akkor komolyabb egyetemi jegyzet és példatár kell, de az már advanced level... :D

2015. ápr. 28. 09:18
 16/17 anonim válasza:
Szász Pál - A differenciál és integrálszámítás elemei című kétkötetes könyvet ajánlom, ha komolyan akarsz ezzel foglalkozni. Minden benne van, amit ebből egy matematikusnak tudni kell, meg még több is. A nyelvezete kissé régies, de részletes és szerintem így is könnyen érthető, tele nagyon jó példákkal.
2015. máj. 6. 00:43
 17/17 A kérdező kommentje:
Köszönök minden hozzászólást és segítséget! Érdekel a dolog, mert át szeretnék menni matek egyből és kettőből is, oda meg ez a legfontosabb.
2015. máj. 8. 00:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!