Ha az értelmes "emberi" intelligencia kialakulása ennyire ritka a természetben, és általa ennyire dominálhat a természet rovására egy faj? Akkor ezt nem valamilyen természetellenes rendszerhibának kell valószínűsíteni?
Igen, teljesen nyilvánvaló, hogy a fajok 99,99 %-a már kihalt, a többi meg átalakult.
Nem értelek, hogy most mi a bajod, te nem a kérdésre válaszoltál.
"az embernek evolúciós szempontból tovább kell lépnie, hogy felelősen használja a képességeit"
ez annyira emberi gondolkodást tükröz, "kell", "felelősség", mi van??? lerí, hogy a kérdező úgy gondolja, az evolúció halad a célja felé, és emberi tulajdonságokat képes felismerni
ez nettó hülyeség
hogy most a fajok kihalását minek hoztad bele, azt meg végképp nem értem
"Az evolúció valóban egy természeti folyamat, de attól még vannak fajok, amik kihaltak, és vannak amik fennmaradtak. Nem kell ebben értelmet keresni, de attól még ezek tények, vannak okai és következményei, és ezeket vizsgálni kicsit sem értelmetlen."
köszönöm az észrevételt, de nem tudom, ez hogy kapcsolódik ahhoz, amit leírtam, nem állítottam az ellenkezőjét, plusz összefüggést sem találok a két állítás között
Nem tudom, miért kéne hibaként értelmezni. Az életnek NINCSEN törekvése a fennmaradásra!! Az evolúciónak nem célja a fennmaradás!
A fennmaradás abból következik, hogy a fajok alkalmazkodtak a környezethez. Amelyik faj nem alkalmazkodott, az kihalt. Amelyik fajban a túléléshez szükséges tulajdonságok jobban megvannak, mint a többiben, az nagyobb eséllyel marad fent. A ma élő fajok természetesen mindegyike túlélésre rendezkedett be, de ennek az az oka, hogyha ez nem így lenne, akkor ma nem élnének, hanem már rég kihaltak volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!