Eszement teória? Kvantumösszefonódás, térgörbület, féreglyuk egy lapon?
Támadt egy eszement ötletem. Sajnos gyakori. :D
De kérek mindenkit, akinek tudományos érve van, cáfolja, hogy megnyugodva kukába vághassam.
A kvantumösszefonódott részecskéket tekinthetem-e úgy, hogy gyakorlatilag nem két külön részecske, hanem egy és ugyanaz a részecske két térbeli helyen?
Mert ha igen, akkor jöhet a teória: mi van, ha ez a részecske egy mikroszkopikus féregjáratban ülő részecske, terünkben a féregjárat két végpontján észlelve?
Esetleg nem simán a mi 3D terünkben, hanem a feletti, nagyon nagy görbületű, ezért nagyon kicsi térdimenziók mentén záródó féreglyukban?
Csakis arra lennék kíváncsi, van-e bármi ismert fizikai törvény, ismeret, bizonyíték, ami ezt kizárja, illetve, ha nem, van-e bármi, ami esetleg alátámaszthatná.
Eeee, köszönöm a választ, de nehezen hiszem, hogy nincs általam ismeretlen buktató az ötletemben.
Ha nem lenne, gondolom már találkoztam volna vele valahol.
Csak nem tudom, milyen ismert és bizonyított kvantummechanikai tényeknek mond ellent.
Ha egynek sem, nagyon vidám leszek. :D
Kedves Wadmalac!
Egész nap kb. A te kommentejidet olvasom, nincs problémám mert élvezem :D éppen ezért remélem, hogy nincs igazam, es nem lombozlak le. A kvantumkorreláció, ha minden igaz tagjai nem tekinthetők egy és ugyanazok tagnak. Ha az egyiken mérést végzel, az ellentétes lesz a másik tag mérésével ( a spinjük legalábbis). Valóban egy rendszert alkotnak,
Kedves Wadmalac!
Egész nap kb. A te kommentejidet olvasom, nincs problémám mert élvezem :D éppen ezért remélem, hogy nincs igazam, es nem lombozlak le. A kvantumkorreláció, ha minden igaz tagjai nem tekinthetők egy és ugyanazok tagnak. Ha az egyiken mérést végzel, az ellentétes lesz a másik tag mérésével ( a spinjük legalábbis). Valóban egy rendszert alkotnak, de szerintem emiatt nem lehet ugyanannak nevezni őket.
Ajánlom Greg Egan Diaszpóra című könyvét.
Elolvasod, beszarsz, behugyozol.
Én azt gondolom, hogy ez egy mondvacsinált dolog, sem bizonyíték, sem cáfolat nincs rá (bár lehet, hogy van).
Midnenesetre nem értem, hogy miben lenne előremutató azt mondani, hogy az egy részecske két helyen, egy időben, gyakorlatilag akkor az olyan, mintha két részecske lenne és kész. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!