Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Egy féregjáraton keresztülhala...

Egy féregjáraton keresztülhaladok akkor milyen időtorzlás következik be?

Figyelt kérdés

Amit nem értek, az az hogy a hatalmas gravitációs tömeg hatására az idő lelassul számomra, de a külső szemlélő viszont az időt relatíven gyorsabban érzékeli mint én aki egy féreglyukon haladok át. De mindketten úgy érrezzük hogy adott idő alatt ugrok át egy másik galaxiba. Mindkettőnknek egy pillanat.

H egy feketelyuk körül keringenék akkor az idődilatáció miatt én csak egy pillanatnak élném meg más meg évtizedeknek. Egy féreglyukon is hasonló esemény történik mégis időben( van rá esély hogy) nem csúszok. el.

2015. márc. 23. 22:45
 1/8 anonim ***** válasza:

sajnos a legjobb ismereteim a féregjáratokról a csillagkapuból származik :(

mire hivatkozol egyébként amikor a féregjáratra gondolsz? mert ilyen állat pedig nincs

2015. márc. 23. 23:14
 2/8 anonim ***** válasza:
Láttom, te is megnézted a Csillagok közöttet.
2015. márc. 23. 23:39
 3/8 anonim ***** válasza:
az égvilágon semmilyen, mert nem haladsz keresztül féregjáraton
2015. márc. 24. 00:09
 4/8 Wadmalac ***** válasza:

Ha létezik, létezne féreglyuk, valószínűleg hasonló "időtorzulásokat" okozna, mint egy fekete lyuk eseményhorizontjának megközelítése. A féreglyukhoz tartozó térgörbület mértékétől függően.

Persze ez csupán a saját véleményem.

2015. márc. 24. 08:12
 5/8 anonim ***** válasza:
aztán lehet tippszmikszelni, hogy feketlyuk vagy féregjárat
2015. márc. 24. 12:04
 6/8 A kérdező kommentje:

köszi az eddigi válaszokat!

Az a problámám hogy tekintsünk el attól hogy a féregjárat másik vége egy nagyobb gravitációs vonzásban végződik, így elvileg lehetséges az időutazás visszafele, de most nem részletezem. Ami érdekel hogy Időt relatíve egyformán érzkeljük' a földi megfigyelő és én a járaton áthaladva, mégis ő és én is úgy érzékelem' (elmélletileg) hogy 1 pillanat volt áthaladni rajta. Én mégis máskép érzékelem' az időt de mégsem. Érthető amire ki araok jukadni? Ha én idődillettációban szenvedek áthaladva, a földi megfiyleőhöz képest, mégis mindketönknek egy pillanat hogy átérek. Nem értem, lehet valami retkes evidens de agyfasz.

Láttam az interstellárt, az idődilettációs részig tetszett. Asszem 4 elméleti fizikus dolgozott a, kip a robot Kipp Throne-ról kapta a nevét aki a leader fizikus volt aszem.

2015. márc. 24. 13:27
 7/8 A kérdező kommentje:
bocs óráról küldtem a választ, értehetetlen katyvasz :D
2015. márc. 24. 13:44
 8/8 harminezer oxigén ***** válasza:

Hali

[link]

itt találsz némi tudományos magyarázatot a féregjáratok természetéről/fizikájáról viszonylag érthető formában

Ezek alapján próbáld meg kisilabizálni a választ

Tudom ez egy stargate rajongói oldal, de ha rákeresel a tudományos tézisekre külön külön ugyan ezt kapod csak kevésbé érthető formában

2015. márc. 25. 14:12

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!