Ben Joyce kérdése:
Melyik a nagyobb: galaxis vagy naprendszer?
Figyelt kérdés
2015. márc. 28. 00:04
11/14 TappancsMancs válasza:
Ezért írtam úgy, hogy "egyszerűbben" ... 1 db csillag...
Vagyis hogy most ne bonyolítsam itt a témát a kérdezőnek, 'egyszerűbben' vagyis 'egyszerűsítve', valahogy így értettem. Amúgy ja...
"Egy naprendszerhez egyszerűbben egy az az 1 db csillag tartozik"
12/14 TappancsMancs válasza:
Mondjuk az is szerepet játszott az egyszerűsítésben, hogy könnyebben összevethető legyen egy galaxis rengeteg és egy naprendszer ~ 1 db csillaga mint csillagmennyiség.
13/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget, és annak a pár kommentelőnek csak mondanám, hogy jól mondtátok, pont 5-es vagyok. Ha esetleg arra vártatok volna, hogy a semmiből tudjam a választ, akkor én kérek bocsánatot. Csak kíváncai vagyok....
2015. márc. 28. 23:15
14/14 anonim válasza:
Nem baj, hogy nem tudtad. A baj az, hogy vagy nem figyeltél földrajzórán - vagy ami esetleg még nagyobb baj, hogy nem is tanítanak ilyeneket földrajzórán. Nekünk még tanították anno, éppen ötödikben. Ezért írtam, hogy egy ötödikesnek ezt már tudnia illene.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!