Evolúciós szempontból nem tesznek rosszat az emberiségnek a modern gyógymódok?
A kérdés félreérthető.. Természetesen nem kívánom azt, hogy emberek haljanak meg olyan dologban, ami már gyógyítható..
Csak az érdekel, hogy a nagy hatékonyságú nem természetes gyógymódok milyen hatást gyakorolnak hosszú távon az emberiség génállományára.. A modern gyógymódok nem segítik a hibás, haszontalan gének elterjedését a populációban?
@pácsér_puzákia
Éltél akkor?? Mert ha nem, te is csak spekulálhatsz, kb mint minden nyugdíjas, hogy régen minden jobb volt
Egyértelműen evoluciósan árt, de nincs mit tenni.
Pl. antibiotikumok használata is "ártalmas" , mert így a baktériumok között egyre több a rezisztens és multirezisztens faj, 50-100 év múlva nagy bajok lesznek, mert főleg ezek a fajok fognak fennmaradni, illetve fertőzni.
#11, ott a pont, találtál egy betegséget (és biztosan még sok másik is van), amiben valószínűleg régebben meghaltak gyerekkorban, viszont így örökíthetik a hajlamot. Most utánaolvastam neked köszönhetően, és azt találtam, hogy nem feltétlenül alakul ki a betegség az arra hajlamosító géneket öröklőknél, ahhoz környezeti tényezők is hozzájárulnak, tehát a betegség nem fog eltűnni attól, ha a modern orvoslás nem kezeli a gyerekkori cukorbetegséget, és kicsi a valószínűsége, hogy természetes kiválasztódás útján kikopna a genetikai hajlam a népességből.
És nem gondoltam, hogy csak a meddőségi kezelésekről lehet szó modern gyógymódok alatt, de a kérdéskör egy elég nyilvánvaló szeletét képezik, nem?
3-as azaz pácsér_puzákia válaszára írom:
A cukorbetegek meg allergiások pont nem jó példa erre. Mindkettő a hibás táplálkozással és túlzott hiigéniával összefüggő "népbetegség". Már akinknél később alakul ki. De addigra már általában szaporodott az illető.
Persze van akiknél születéskor megvannak ezek a betegségek, a kérdésben föltett továbbörökítős csak ott jöhet szóba, de ez jóval ritkább.
Nem kellene annyi szénhidrátot és glutént enni, és akkor nem jönnek elő ezek a problémák. Nem erre evolucionált az emésztőrendszerünk és az embolizmusunk.
Tom Benkő figyel a szavaimra! És 18 -as is figyeljen!
"Nem kellene annyi szénhidrátot enni"
Ez nem azt jelenti hogy semennyit!!! Csak inkább a "lassú" felszívódású szénhidrátokat kellene előnyben részesíteni, és a FINOMÍTOTT szénhidrátokat mint pl a kristálycukor teljesen elhagyni! A gyümölcsökben és zöldségekben is rengeteg szénhidrát van abból lesz energiád!
A Rómaiak nem ettek finomított szénhidrátokat!!!
Szóval aminek magas a glikémiás indexe. Sokáig én is azt hittem hogy pl a RIZS egészségesebb mint a tészta mert több benne a fehérje és kevesebb a szénhidrát, de nemrég fölhívták a figyelmem rá hogy a glikémiás indexe azaz hogy mennyire dobja meg a vércukor és inzulin szintet igen magas!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!