Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Evolúciós szempontból nem...

Evolúciós szempontból nem tesznek rosszat az emberiségnek a modern gyógymódok?

Figyelt kérdés

A kérdés félreérthető.. Természetesen nem kívánom azt, hogy emberek haljanak meg olyan dologban, ami már gyógyítható..

Csak az érdekel, hogy a nagy hatékonyságú nem természetes gyógymódok milyen hatást gyakorolnak hosszú távon az emberiség génállományára.. A modern gyógymódok nem segítik a hibás, haszontalan gének elterjedését a populációban?

2015. márc. 11. 11:28
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
48%
#10 nem igazán látod át a helyzetet. Nem a meddőségről van szó. Korábban pl. a cukorbetegek már gyerekkorban meghaltak, így nem örökítették tovább ezeket a géneket.
2015. márc. 11. 17:03
 12/21 anonim ***** válasza:

@pácsér_puzákia

Éltél akkor?? Mert ha nem, te is csak spekulálhatsz, kb mint minden nyugdíjas, hogy régen minden jobb volt

2015. márc. 11. 18:07
 13/21 anonim ***** válasza:
Heteske, nincs min vitatkozni, elmondtad a véleményedet és én is, kész.
2015. márc. 11. 19:13
 14/21 anonim ***** válasza:
50%

Egyértelműen evoluciósan árt, de nincs mit tenni.

Pl. antibiotikumok használata is "ártalmas" , mert így a baktériumok között egyre több a rezisztens és multirezisztens faj, 50-100 év múlva nagy bajok lesznek, mert főleg ezek a fajok fognak fennmaradni, illetve fertőzni.

2015. márc. 11. 21:22
 15/21 Vilcsianyuja ***** válasza:
66%

#11, ott a pont, találtál egy betegséget (és biztosan még sok másik is van), amiben valószínűleg régebben meghaltak gyerekkorban, viszont így örökíthetik a hajlamot. Most utánaolvastam neked köszönhetően, és azt találtam, hogy nem feltétlenül alakul ki a betegség az arra hajlamosító géneket öröklőknél, ahhoz környezeti tényezők is hozzájárulnak, tehát a betegség nem fog eltűnni attól, ha a modern orvoslás nem kezeli a gyerekkori cukorbetegséget, és kicsi a valószínűsége, hogy természetes kiválasztódás útján kikopna a genetikai hajlam a népességből.

És nem gondoltam, hogy csak a meddőségi kezelésekről lehet szó modern gyógymódok alatt, de a kérdéskör egy elég nyilvánvaló szeletét képezik, nem?

2015. márc. 11. 21:40
 16/21 EagleHUN ***** válasza:

3-as azaz pácsér_puzákia válaszára írom:

A cukorbetegek meg allergiások pont nem jó példa erre. Mindkettő a hibás táplálkozással és túlzott hiigéniával összefüggő "népbetegség". Már akinknél később alakul ki. De addigra már általában szaporodott az illető.

Persze van akiknél születéskor megvannak ezek a betegségek, a kérdésben föltett továbbörökítős csak ott jöhet szóba, de ez jóval ritkább.

Nem kellene annyi szénhidrátot és glutént enni, és akkor nem jönnek elő ezek a problémák. Nem erre evolucionált az emésztőrendszerünk és az embolizmusunk.

2015. márc. 12. 14:38
 17/21 Tom Benko ***** válasza:
@EagleHUN: Szénhidrátok nélkül hogyan lesz energiánk?
2015. márc. 13. 19:22
 18/21 anonim ***** válasza:
Rómaiak is kb. csak szénhidrátot ettek, húst stb...t alig, mégse volt ennyi cukorbeteg.
2015. márc. 13. 20:43
 19/21 EagleHUN ***** válasza:

Tom Benkő figyel a szavaimra! És 18 -as is figyeljen!

"Nem kellene annyi szénhidrátot enni"

Ez nem azt jelenti hogy semennyit!!! Csak inkább a "lassú" felszívódású szénhidrátokat kellene előnyben részesíteni, és a FINOMÍTOTT szénhidrátokat mint pl a kristálycukor teljesen elhagyni! A gyümölcsökben és zöldségekben is rengeteg szénhidrát van abból lesz energiád!

A Rómaiak nem ettek finomított szénhidrátokat!!!

Szóval aminek magas a glikémiás indexe. Sokáig én is azt hittem hogy pl a RIZS egészségesebb mint a tészta mert több benne a fehérje és kevesebb a szénhidrát, de nemrég fölhívták a figyelmem rá hogy a glikémiás indexe azaz hogy mennyire dobja meg a vércukor és inzulin szintet igen magas!

2015. márc. 14. 15:43
 20/21 anonim ***** válasza:
A betegségek ugyanúgy segítik, pl a sarlósejtes vérszegénység a malária miatt alakult ki. Szerintem ezt nem lehet előre megmondani, kísérletek kellenek. Lehet, hogy semmi hatásuk nem lesz, lehet (szerintem valószínűbb), hogy komoly hatásuk lesz.
2015. márc. 15. 22:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!