Igaz, hogy a TTK-sok nem szeretik a mérnököket?
Személyes példát hozva: én pl TTK-s vagyok (biológus) és a barátom mérnök. Szóval... :D De másokkal sincs alapvetően bajom.
A mérnököknek, különösen a BME-n, van egy olyan sajátos rigolyájuk, hogy szerintük az övék a legnehezebb szak és sehol máshol nem kell annyit tanulni, mint nekik. Ha csak utánanéztek bmeme.hu-n pl, tulajdonképpen minden más egyetemet "lenéznek", tényleg akármit ami nem a BME. No offense, nemcsak a bölcsészek, corvinus-osok vannak ám lenézve, általánosságban az eltét is leszólják. Sőt, mi több, a saját egyetemükön a gazdasági kart is, mert az nem mérnök. :D Értem és tapasztalom is, mennyi munkát kell belefektetniük, de azért néha el tudnak szállni. Ezzel nem megsérteni akartam bárkit is, mielőtt lepontozáshegyek ömlenének rám. :D
Én meg a TTK-n tanulok bioMÉRNÖKnek (SZTE), szóval akkor nem kéne szeretnem magam? :P Viccet félretéve, szerintem ez hülyeség. Vagyis nyilván van olyan TTK-s, aki nem szereti a mérnököket, és olyan mérnök is van, aki nem szereti a TTK-sokat. Én meg azokat nem szeretem, akik azért skatulyáznak be valakit, mert más szakterületen végzi a tanulmányait, mint ők. Ők is, mint mindenki más jó esetben csak a saját szakmájukat ismerik igazán, a másikét nem, így abszolút nem tudnak objektíven ítélni.
Az nyilvánvaló, hogy egy orvos / mérnök többet tanul, mint egy bölcsész, és a szakjuk is jóval nehezebb, de pl. ahogy egy BTK-st kivágnának analízis vagy biokémia szigorlatról egy orbitális egyessel, úgy engem is (vagy akármilyen más mérnököt is) elküldenének haza - hogy mondjak egyet - lingvisztika vagy grafológia vizsgáról, mivel közöm nincs hozzájuk, és vélhetően nem is tudnám megtanulni őket, mert nagyon nem érdekelnek. :D
"A mérnököknek, különösen a BME-n, van egy olyan sajátos rigolyájuk, hogy szerintük az övék a legnehezebb szak és sehol máshol nem kell annyit tanulni, mint nekik."
Sejtem, honnan eredhet (én is BME-s gépész voltam).
A BME gépész szakon (nem tudom, többin is így van-e) a szakirány szükségleténél szerintem sokkal mélyebben tanítják a matematikát és ezt a tárgyat használják a fő selejtező tárgynak. Aki túljut a matek szigorlaton, az úgy érzi, akkora csatát nyert, hogy ahhoz képest a normandiai partraszállás paintball-meccs volt.
Aztán lehet, hogy aki humán gimiből ment oda, az a szakmai tárgyaknál is így érez, de én gépész technikumból mentem, nekem azzal nem volt bajom.
Kromosome:
"mint mindenki más jó esetben csak a saját szakmájukat ismerik igazán, a másikét nem, így abszolút nem tudnak objektíven ítélni."
Pontosan erről van szó.
Ezért veszélyes a szűk látókör. Ha az embernek saját maga a viszonyítási alapja, nagyon el tud szállni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!