"Ha hosszabb rúddal csináljuk ezt, méggyorsabban halad a rúd végén található pont. "
Nem fog gyorsabban haladni. Extra nyomaték bevitele nélkül meg fogja tartani a kerületi sebességét, a szögsebessége meg lecsökken. Ha meg nyomatékot akarsz bevinni a rendszerbe hogy gyorsítsd, akkor ugyanabba az akadályba ütközöl, amibe egyenesvonalú gyorsítás esetén. A relativisztikus tömegnövekedés miatt egyre nehezebb lesz tovább gyorsítanod.
2015. jan. 1. 21:48
12/18 anonim válasza:
#8-as, ez sajnos nem igaz. A fénypötty nem egy fizikai objektum, így sebessége sem lehet. Ez olyan, mintha először az egyik házfalra világítanák egy lézerrel, aztán egy másikra. Mondhatnánk, hogy milyen gyorsan átkerült a fénypötty, de valóban átkerült bármi is? Csak az emberi agy hiszi ezt, valójában az egy másik fénypötty.
2015. jan. 1. 22:11
13/18 anonim válasza:
Az a baj kedves kérdező hogy ezt a rúd vagy lézermutató forgatós kísérletet kéthavonta felfedezi a gyakorikérdéseken egy gyerek utána meg oldalakon keresztül megy a vita részletekbe menőleg hogy miért tök értelmetlen az egész.
2015. jan. 1. 23:59
14/18 anonim válasza:
13/13asnak tisztelettel-nos semmi baj a kérdezővel.sőt!
egy gondolkodó srác aki még nem tud annyit amennyit szeretne.
majd fog.
és ezért kérdez.és tanul,és gondolkodik.hajrá csak igy tovább!
vannak akik ebben segítik-ez is nagyszerű.
és van aki csak erre képes mint te-hiszen az ismeretei kevesek,hogy érdemi hozzászólást gurítson ide.
2015. jan. 3. 06:18
15/18 anonim válasza:
A fénynél semmi sem haladhat gyorsabban. Tömeggel rendelkező objektum el sem étheti a fénysebességet(a fotonnak nincs tömege). Minél kisebb egy tárgy tömege annál közelebb kerülhet a fénysebességhez. Ha gyorsabb akarsz lenni a fénynél valószínüleg a tömegednek negatívnak kell lennie, ami sajnos nem lehetséges:(
2015. jan. 3. 10:04
16/18 anonim válasza:
Már 40 éve is unottan lefelé görbült a fizikatanárom szája, amikor én álltam elő ezzel a "felfedezéssel".
2015. jan. 3. 19:30
17/18 anonim válasza:
Hétfőn iskola, 5-ös vagyok fizikából, kifejezetten szeretem, fizikus szeretnék lenni. (a lézerpöttyös gyerek vagyok) Most már tudom, hogy sajnos nem kapok fizikai Nobel-díjat. Legalábbis ezért biztosan nem :)
2015. jan. 3. 21:19
18/18 anonim válasza:
Nem baj, a tudomány így néz ki.
Elmélet -> ellenőrzés -> javított elmélet -> ismét ellenőrzés.
Azért érdemes tanulni, hogy ne 200 évvel ezelőttről indulj.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!