Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » A tudomány kizárja a mágia...

A tudomány kizárja a mágia létezését?

Figyelt kérdés
Csak pici kíváncsiság :D

#tudomány #mágia #sajtoskifliaplafonon
2014. dec. 25. 07:47
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
74%
Mindent kizár, aminek hatása nem figyelhető meg ellenőrzőtt körülmények között, illetve elméletben sem magyarázható ésvagy ellentmond az ismert természeti tövényeknek. Röviden: igen.
2014. dec. 25. 08:06
 2/16 anonim ***** válasza:
72%

Tökéletesen.

A mágia a tanulatlan emberke megvezetése eés magyarázata a világ működésére. Ami régen "mágikus/varázslatos" volt, az ma már megmagyarázható.

Ami me még ma is mágia, az nyomon követhető az ezótévé sódobáló tollsapkás mágusaival....

2014. dec. 25. 08:26
 3/16 A kérdező kommentje:
Nem vagyok tanulatlan ember, szimplán kérdezni akartam volna valami érdekes apróságot, köszi. :)
2014. dec. 25. 11:11
 4/16 anonim ***** válasza:

Megteheted. Kérdezni sosem szégyen.

Magam is néha olyan hülyeségeket kérdezek adot terület szakértőitől, hogy égnek áll a hajuk, de inkább tűnök fél percig tudatlannak, minthogy az maradjak életem végéig.

(2-es voltam)

2014. dec. 25. 11:43
 5/16 anonim ***** válasza:
Én inkább úgy fogalmaznék, hogy amint meg tudnak magyarázni egy "mágiát" és megismételni, onnantól kezdve az már nem mágia, hanem tudomány. Elég, ha arra gondolsz, hogy olyan dolgok miatt, amik most a mindennapi életünk része, pár száz éve lazán megégettek volna boszorkányság vádjával (pl. repülés). Ilyen alapon megvan rá az esély, hogy amit most mágiának hívunk (telekinézis, tudatátvitel, stb.), az idővel tudományos bizonyítást is nyerhet. Persze nem az egyértelmű átverésekre gondolok, mint a pénzenergia és társai.
2014. dec. 25. 11:45
 6/16 anonim ***** válasza:
Dehogy zárja ki. Na fel is pattanok a seprűmre, repülök két kört. Vingárdiumleviószá! Az erő legyen veled! Abrakadabra!
2014. dec. 25. 12:02
 7/16 Szirty ***** válasza:

Nem zárja ki, mivel sokan magát a tudományt tekintik mágiának.

Ennélfogva a kérdésre adott válasz annak tárgyának definíciójától függ.

2014. dec. 25. 12:57
 8/16 Vree ***** válasza:
100%

Minden kellőképpen fejlett technológia megkülönböztethetetlen a varázslattól. - Arthur C. Clarke

Minden kellőképpen analizált mágia megkülönböztethetetlen a tudománytól. - Girl Genius

Nem zárja ki a tudomány semminek a létezését, és ha létezne a varázslat, az is a világ működésének a része és következésképpen tudomány lenne.

Csak az az egy apró pici hiba van, hogy semmi jele nincs, hogy a világ így működne :D

2014. dec. 25. 13:34
 9/16 A kérdező kommentje:

Szimplán azért tettem fel a kérdést, mivel a tudomány nem bizonyítja, de nem is cáfol bizonyos "mágiákat". Köszönöm az értelmes válaszokat és...

-"Dehogy zárja ki. Na fel is pattanok a seprűmre, repülök két kört. Vingárdiumleviószá! Az erő legyen veled! Abrakadabra!"

Idióta.

2014. dec. 25. 15:30
 10/16 A kérdező kommentje:
Bár... Van a sötét energia ami a világnak hetven vagy kilencven százalékát teszi ki, és ez is okozhatja az univerzumunk gyorsuló tágulását. Itt van a levegőben, a testedben, az én testemben, áthalad a falon, a bolygónkon, bármilyen anyagon. Nincs kölcsönhatásban az anyaggal, éveken keresztüli mérésekkel is csak azt sikerült bebizonyítani hogy létezik. Nagyságrendekkel több van belőle mint anyagból, valamilyen energia, ami negatív gravitációval hat a világunkra. Mágia? Nem tudjuk mi :D Ha valamiről tudjuk hogy mi, az már nem mágia :I
2014. dec. 25. 15:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!