A víz szerkezete mikrohullámú sütő hatására miért torzul el?
Ha főzünk gáztűzhelyen, pl levest, ott is eltorzul, vagy ha vki kályha tetején melegíti meg a levest?
A linkhez kapcsolódva a tűznek is van hasonló tulajdonsága,hol lehet erről még többet olvasni?
"én nem szívesen raknám a kajámat mikró közelébe, pláne nem bele."
A mikróban a mikrohullámok belül maradnak, nem tudnak kijönni (feltéve, hogy a mikró nem romlott el). Egy olyan témáról, amihez nem értesz, nem hiszem, hogy érdemben lehet vitát folytatni.
Fun fact: az emberi emésztőrendszer keményen bontja a fehérjéket - az idegen DNS láncok roncsolódnak, egészen pontosan megemésztődnek :)
Eléggé ciki helyzet lenne, ha nem így lenne, és idegen eredetű fehérjék csak úgy felszívódnának... Folyamatos gyulladás lenne a szervezetben.
És még egy vicces dolog: a rákot az ókori görögök nevezték el ráknak, egyáltalán nem modern betegség, sőt, a többsejtű élet velejárója. Manapság egyszerűen azért "van több" megbetegedés, mert vannak eszközeink, hogy megállapítsuk, mitől van rosszul, sőt, sokszor még előtte felfedezzük a betegséget, hogy rosszul lenne az illető. Régen rosszul volt, vért hány, vagy lefogyott/meghízott, aztán meghalt, ennyi. Adtak neki valamilyen nevet, pl megfújta a szél (bizony, középkorban jópár halálozási oknak ez volt feltüntetve...), és kész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!