A víz szerkezete mikrohullámú sütő hatására miért torzul el?
Ha főzünk gáztűzhelyen, pl levest, ott is eltorzul, vagy ha vki kályha tetején melegíti meg a levest?
A linkhez kapcsolódva a tűznek is van hasonló tulajdonsága,hol lehet erről még többet olvasni?
Ezt a blogot valami idióta írta...
A víznek nincs szerkezete. Persze a jégnek már van.
A víz nem tud információt tárolni csak max 0.001 másodpercig. A vízben a molekulák állandó mozgásban vannak a kötések felszakadnak és újra kialakúlnak.
Innentől nincs miről beszélni..
"Tudósok felfedezték,hogy a víz minden információt elraktároz,amellyel érintkezésbe kerül."
Már a főcím is baromág, a többit inkább el sem olvastam.
A víz szerkezetére semmilyen hatással sincs a mikrohullám.
A blog pedig orbitális marhaság, az ilyen embereket otthonokba kéne zárni.
"Ha főzünk gáztűzhelyen, pl levest, ott is eltorzul, vagy ha vki kályha tetején melegíti meg a levest?"
A vízmolekulák között van egy gyenge, úgynevezett hidrogénkötés (az ábrán szaggatott vonallal összekötve):
ez a hidrogénkötés a vízmolekulák mozgássa miatt főzéskor szétszakadhat, majd a víz kihülésekor újra létrejön.
A vízmolekulában levő hidrogén és oxigénatom közötti kovalens kötés szétbontásához viszont több energia kell. Ezt például termolízissel (2000 °C felett) lehetne elérni - ekkora hőmérséklet szimpla főzéskor nemigazán jön létre.
A belinkelt blog meg ezoterikus, áltudományos hablaty.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!