Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Az agy melyik területén...

Az agy melyik területén keletkeznek a gondolatok?

Figyelt kérdés
Ha valaki megfigyeli és felülbírálja a saját gondolatait, akkor az a megfigyelő az kicsoda (hol keletkezik a megfigyelés)? Hogy nem hasonul meg ilyenkor az ember önmagával?

2014. nov. 7. 01:02
1 2 3 4 5
 41/46 A kérdező kommentje:
Azt a másik hozzászólónak írtam. (Másnak tilos elolvasni.) :D
2014. nov. 21. 13:20
 42/46 A kérdező kommentje:
Remélem, a következő cikkedben és tudományos dolgozatodban az "igen tudom" szavak közé is teszel egy vesszőt. :D
2014. nov. 21. 13:22
 43/46 anonim ***** válasza:
A gondolatok az agy kognitív funkciókkal foglalkozó neokortexében tudatosulnak, szerintem ez megállapítható, vagy ha nem akkor definiálható. Hogy hol keletkeznek az szerintem értelmetlen kérdés, mert egy gondolatnak sok kiváltó oka lehet, sok különböző területről és az érzékszervek felől, így egyik sem nevezhető ezek közül az egyedüli és közvetlen oknak. Nem minden gondolat döntés, de ha a döntés keletkezése a kérdés, akkor a szabad akarat vizére evezünk, amiről a legtöbbet vitatott kísérlet a Libet féle kísérlet, ami szerint a döntés később tudatosul, azaz ősibb régióban keletkezik. Ajánlott könyv: Boldogkői Zsolt: Szabad elme illúziója
2014. nov. 21. 13:44
 44/46 Angelo84 ***** válasza:

"Remélem, a következő cikkedben és tudományos dolgozatodban az "igen tudom" szavak közé is teszel egy vesszőt. :D"

Á minek oda vessző, megreformáljuk a magyar nyelvet, nem? Vicc ---> tc-vel, vesszők, kötőjelek elhagyása, stb, stb. :D

2014. nov. 21. 14:03
 45/46 Angelo84 ***** válasza:
Amúgy elnézést, hogy közbeírtam. :)
2014. nov. 21. 14:14
 46/46 A kérdező kommentje:
semi baly, szerintem is reformájjuk megfele a nyelvet mer igy sokal vitceseb :D
2014. nov. 21. 15:29
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!