Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Az agy melyik területén...

Az agy melyik területén keletkeznek a gondolatok?

Figyelt kérdés
Ha valaki megfigyeli és felülbírálja a saját gondolatait, akkor az a megfigyelő az kicsoda (hol keletkezik a megfigyelés)? Hogy nem hasonul meg ilyenkor az ember önmagával?

2014. nov. 7. 01:02
1 2 3 4 5
 21/46 anonim válasza:

Igen sok minden már nem foglalkoztat, vagy legalábbis olyan szinten, ami közvetlenül megoldandó probléma, vagy legalább is amire elérhető megoldás kínálkozik. Akik a tíz évvel ezelőtt elindították a leszálló egységet az üstökös felé, azok is nagyon kíváncsiak voltak, most is azok, de gyanítom, hogy volt közöttük olyan aki ezt már nem érhette meg. Persze megértem, hogy a kíváncsiság eredményezte azt az evolúciós folyamatot, aminek a csúcsán az ember áll és kíváncsiság nélkül nem jutott volna az emberiség olyan szintre, hogy képes elpusztítani az egész világot, (sok százezren ma is ezen ügyködnek, ha nem is az egész világot, de a közvetlen környezetüket vadállat módjára gyilkolják, akár vallási, akár anyagi okokból - bocsánat, a vadállat csak azért öl, mert éhes, az ember meg sokszor kedvtelésből, még a vadászok is) de hogy a saját környezetét emberivé tegye mind szellemi,- emberi kapcsolatok , mind fizikai értelemben, - az már sok embernek szinte fizikai fájdalmat okoz.

Sokkal inkább foglalkoztatnak a napi problémák. Például az, hogy már régen eltolódott az oxigén és a széndioxid aránya és az emberiségre egy folyamatos, lassú agónia vár. De akik ez ellen tehetnének, azokat csak a pillanatnyi haszonszerzés érdekli, az viszont nem, hogy fokozatosan kiirtják az emberiséget. Az emberi természet már csak ilyen, hogy addig kíváncsiskodik, hogy egyszer csak úgy pofán csapja a válasz, hogy maga is belepusztul.

Ennek ellenére, további szép napot!!

2014. nov. 16. 04:49
 22/46 anonim ***** válasza:

"Azon elmélkedni pedig, hogy egyáltalán hol keletkeznek a gondolatok olyan, mintha azon elmélkednénk, hogy a Föld lapos, vagy gömbölyű. Elképesztő, hogy még mindig vannak olyanok, akiknek a kérdés felvetése egyáltalán téma"

Elképesztő, hogy nem veszed észre, ez az életed 24 órájában jelenlévő téma - ami egyre inkább fontos lesz az embereknek. Azoknak, akik emberi méltóságukat megőrizni képesek és nem tették a nevelés során és/vagy a média által ez iránt érdektelenné. Ez az a kérdés, amit tapasztalati úton kell megfigyelni. A tudósok teszik a dolgukat, elmondanak eredményeikből dolgokat: de ezt az egész életemet átható kérdést nem tudják megoldani Miért? Mert ez az "én"-nel függ össze.

Én gondolkodom, nem az agyam. Ennek a tapasztalati úton történő megismerése nehéz. De nem lehetetlen. Első lépés lenne, ezt megérteni:

Nehéz. Miért? mert amikor születik egy gondolat

- az alkotófolyamat,

- amikor rátekintek: az megismerő folyamat.

Ez egyszerre nem tud működni, akár a kilégzés és belégzés.

Amikor megismerem: az már a GONDOLT. (tárgy, halott)

A keletkező gondolat: élő.

A tudat a MEGISMERÉS FOLYAMATÁBAN ÉLŐ.

-aa-

2014. nov. 16. 07:38
 23/46 A kérdező kommentje:

"Sokkal inkább foglalkoztatnak a napi problémák. Például az, hogy már régen eltolódott az oxigén és a széndioxid aránya és az emberiségre egy folyamatos, lassú agónia vár."

Látod, én "felesleges" kérdéseken töröm a fejem, ugyanakkor a hétköznapi problémákon nem idegeskedem, hanem teszek ellenük a gyakorlatban, lehet, hogy nem sokat, de nem is kevesebbet, mint amit képes vagyok megtenni: biciklivel közlekedem télen-nyáron. Én, aki felesleges dolgokon agyal. :) Te mivel közlekedsz? (Ne haragudj, nem akartam provokatív lenni, de nem biztos, hogy a filozofálás és a hasznos tevés kizárja egymást, csak erre akartam utalni.)

2014. nov. 16. 08:36
 24/46 A kérdező kommentje:
Sőt, nem hogy nem zárja ki egymást, de talán annyira összefügg, hogy az önismeret hiánya, a saját agyunk, a gondolataink és ézelmeink ismeretének hiánya vezet oda, hogy a gyakorlati dolgokban olyan balgán és/vagy önzőn cselekszünk, ami végül a pusztulásunkhoz vezet.
2014. nov. 16. 08:41
 25/46 nlorant82 ***** válasza:
Szerintem az agy egy számítógép csak hálózati csatlakozással és csak a test irányítás a feladata és a gondolatok valahol egész máshol keletkeznek az emberi agy ezeket értelmezi és végrehajtja! Tehát a tudatod van valahol (ezt a helyet még nem ismerjük) és kibocsájt elektromos jeleket ez a hely melyet az agyad vesz és ezen jelek alapján irányítja a tested! Mert ez magyarázatot adna a halálközeli élményekre is mikor kívülről látja magát az ember! Ez azért van mert a teste leállt és ilyenkor a tudatával látja az eseményeket és mikor visszakapcsolt az agya akkor azért meséli azt hogy felülről látta az egész eseményt ami történt vele! Tehát a tudat lenne a lélek a test meg az agy! És a tudat határoz meg téged nem az agyad!
2014. nov. 16. 13:13
 26/46 anonim válasza:
25: Na ez aztán a tudományos megközelítés! Ennyi sületlenséget már régen hallottam!
2014. nov. 17. 18:55
 27/46 A kérdező kommentje:
Bocsi a 14-esért, Súrra gondolatam, csak rossz nevet írtam. :)
2014. nov. 18. 07:31
 28/46 nlorant82 ***** válasza:
26:Akkor hol keletkezik a gondolat? Mert ha az agyban akkor akik halálközeli élményt éltek át honnan tudják mi történik velük vagy a másik helységben? Mert az U.S.A ban volt egy ember aki meghalt és a kórház egy másik szárnyában látta hogy valakiben benne hagytak valamit majd mikor visszahozták szolt az orvosnak és megnézték az illető és tényleg benne volt a töröl az illető hasában akit ő megjelölt! Honnan tudta mikor akkor műtötték mikor Ö épp halott volt ha az agyban keletkeznek a gondolatok és nem máshol? Mert ha az agyban keletkeznek a gondoltok akkor a neuronok kisülése miatt lehetett volna ilyen mondjuk azt álma de az álom lett volna és nem a valóság tehát a valóságban nem találhatták volna meg a törlőt az másik hasában! De még is ott volt és nem egy ilyen halálközeli élmény volt feljegyezve ahol leírta az illető mi történt körülötte mikor állítólag halott volt!
2014. nov. 18. 19:16
 29/46 nlorant82 ***** válasza:
A neurológia még nem tudja a választ hogy hol keletkeznek a gondolatok az amit leírtam csak egy hipotézis!
2014. nov. 18. 19:21
 30/46 anonim ***** válasza:
De például ha valakinek megsérül az agya akkor utána olyan lesz mint egy növény. Ez nem elég bizonyíték arra, hogy igenis az agyban keletkezik a gondolat?
2014. nov. 18. 20:27
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!